Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,33

2

Natisni članek

Ana Ivanović WTA

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 9.30

6 let, 6 mesecev

Ana Ivanović se pritožuje: Obravnavajo nas, kot da smo manekenke, ne igralke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,33

2

Ana Ivanović

Teniška igralka Ana Ivanović je po OP ZDA že končala letošnjo sezono, saj meni, da je bolje, da se za nekaj časa umakne iz športa in se tako v miru pripravi na novo sezono. Srbska lepotica se je v intervjuju za britanski medij pritoževala nad pritiskom, ki ga čutijo igralke.

Nekdanja prva igralka sveta že od nekdaj velja za eno lepših na teniških igriščih. Čeprav bi to marsikateremu dekletu prijalo, pa je Beograjčanka priznala, da ni vse tako lepo, kot je videti.

"Dekleta so pod velikim pritiskom. Ne samo glede tega, kako igrajo, ampak tudi tega, kako so videti. To povzroča stres, v katerem se lahko izgubiš. Pomembno je, da ohraniš svojo identiteto in da veš, kdo si. Seveda morajo biti igralke močne, po drugi strani pa mediji izvajajo pritisk, da bi morale biti videti kot manekenke, kar je nemogoče. Ne morete tako igrati tenis, saj morate imeti moč za dve ali tri ure dvoboja," je povedala Ivanovićeva, ki pravi, da je tenis vse prej kot samo potovanje.

Ana Ivanović meni, da teniške igralke čutijo velik pritisk. | Foto: Reuters Ana Ivanović meni, da teniške igralke čutijo velik pritisk. Foto: Reuters

"Vidijo nas samo na igriščih"

"Tenis zahteva veliko dela in odrekanja. Vidijo nas samo na igriščih, potovanjih in vsi mislijo, da se je lahko ukvarjati s tem športom. Mislim, da je treba povedati, da je tenis tekmovanje in da smo ga začeli igrati zato, ker ga imamo radi. Moramo se vrniti k osnovam tenisa, saj je danes pomembneje, kaj kdo nosi. To ni način za promocijo našega športa," je še za Refinery29  povedala Ivanovićeva.

Trenutno 31. igralka sveta se v letošnji sezoni ni najbolj proslavila. Na turnirjih za grand slam se je najdlje prebila do 3. kroga (OP Avstralije in OP Francije), medtem ko se je morala v Wimbledonu in na OP ZDA posloviti v prvem krogu.  V vsej letošnji sezoni je razmerje zmag in porazov 15 -16, letos pa je s svojimi nastopi zaslužila 458 tisoč evrov.

 

#FindFocus @adidas

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

Lahko bi izgubila sedem milijonov evrov

Še bolj presenetljiva je novica, da bi lahko 28-letno igralko nosečnost stala veliko sponzorskega denarja, saj mora Ana Ivanović po nekaterih pogodbah tenis igrati do 30. leta. V nasprotnem primeru bi morala vrniti denar. Srbska igralka se je pred kratkim poročila z znanim nogometašem Bastianom Schweinsteigerjem in vse pogosteje se pojavljajo vprašanja, kdaj se bosta mladoporočenca odločila za naraščaj.

Za primer poglejmo podjetje Adidas, s katerim ima Ana Ivanović dosmrtno pogodbo. V času športne kariere ji iz Adidasa na račun nakažejo pet milijonov dolarjev na leto, če bi se odločila, da prekine igranje profesionalnega tenisa, pa bi bila upravičena "le" do milijona in pol dolarjev letno. Če bi zanosila, bi izgubila dve sezoni, s tem pa tudi neverjetnih sedem milijonov evrov, so zapisali na rtl.hr.

Ne spreglejte