Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
26. 6. 2016,
12.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

Natisni članek

tenis Wimbledon Aljaž Bedene

Nedelja, 26. 6. 2016, 12.29

6 let, 7 mesecev

Aljaž Bedene: Zadnji tedni niso bili najboljši

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

2

Aljaž Bedene

Letošnji Wimbledon bo minil brez slovenskega predstavnika, potem ko sta Blaž Kavčič in Grega Žemlja izpadla v kvalifikacijah. Najprestižnejši turnir pa med moškimi vendarle ne bo minil brez slovenskega pridiha.

Na glavnem turnirju bo nastopil Aljaž Bedene, ki že nekaj časa igra pod zastavo Velike Britanije in je drugi najuspešnejši igralec na Otoku. Aljaž je že pred časom za angleške medije povedal, da je za njim izredno težko obdobje. Mednarodna teniška zveza  (ITF) je namreč znova zavrnila njegovo prošnjo za igranje v Davisovem pokalu.

Temu primerni so bili tudi njegovi rezultati. Aljaž je prepričan, da je prišel njegov čas, saj meni, da je psihološko v veliko boljšem stanju. Prav tako pa mu ustreza tudi podlaga v Wimbledonu. "Zadnji tedni niso bili najboljši zame, saj glava ni bila na pravem mestu. Tokrat sem vedel, da sem dobro pripravljen in sem vztrajal," je za The Sports Review povedal Bedene. Letos je odigral tudi dva uradna turnirja na travi in obakrat se je poslovil v drugem krogu. V Queen's Clubu je lopar prekrižal z drugim igralcem sveta Andyjem Murrayjem, kjer je prikazal nekaj izjemno lepih potez.

Aljaž je pred letošnjim Wimbledonom samozavesten, a ga že v prvem krogu čaka težko delo. Žreb mu je namenil Richarda Gasqueta, ki je postavljen kot šesti nosilec turnirja. Bedene je pred turnirjem v Wimbledonu optimističen. "Ta podlaga ustreza moji igri. Gre za edinstveno podlago in nikoli se ni lahko privaditi nanjo, ampak ta trenutek igram dobro," je še povedal 26-letni teniški igralec.

Aljaž Bedene trdi, da se dobro počuti na wimbledonski travi. | Foto: Aljaž Bedene trdi, da se dobro počuti na wimbledonski travi.

Četrtič v glavnem delu turnirja

Bedene se je v svoji karieri pomeril že s tremi igralci velike četverice (Novak Đokovič, Rafael Nadal in Andy Murray). Čeprav je proti vsem trem izgubil, se je iz teh dvobojev veliko naučil in dobil pomembne informacije, kako še nadgraditi svojo igro. "Ti igralci so merilo, kako igraš ... To je tisto. Nisem bil najbolj samozavesten in nisem igral svojega najboljšega tenisa. Vendar, ko sem igral proti tem fantom, sem igral svoj najboljši tenis. Dobil sem določene informacije in vedel sem na čem moram delati."

Zanj bo to četrti nastop na glavnem delu prestižnega turnirja. Najdlje se je prebil lani, ko se mu je uspelo prebiti čez prvi krog. V drugem krogu je bil zanj usoden srbski teniški igralec Viktor Toricki.

Ne spreglejte