Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 4. 2015,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljaž Bedene Slovenija Velika Britanija tenis

Četrtek, 30. 4. 2015, 21.03

8 let

Aljaž Bedene: Če bi bil jaz na njihovem mestu, tudi ne bi bil najbolj navdušen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je konec marca postal državljan Velike Britanije in od takrat igra za svojo novo državo.

V Sloveniji je bilo na to temo že veliko napisanega in povedanega, tokrat pa je Ljubljančan spregovoril za britanski časnik dailymail.com. Med drugim je razkril, kako je izvedel, da bo dobil novo državljanstvo. "Bil sem na turnirju v Dallasu in ob treh zjutraj sem pograbil svoj telefon in pogledal, koliko je ura. Opazil sem, da sem od svojega odvetnika dobil elektronsko pošto. Izvedel sem, da se je končno zgodilo. Bil sem tako navdušen, da nisem mogel več spati. Tisti teden sem imel še dodatno motivacijo," je povedal Bedene, ki je potem tudi zmagal na turnirju serije Challenger.

Ljudje, ki vedo, kakšne so razmere v Sloveniji, me podpirajo

Aljaž se je prvič na Otok odpravil leta 2007, kjer je treniral na trdih igriščih, saj v Sloveniji ni bilo pravih pogojev. Sprva je bil razpet med Slovenijo in Veliko Britanijo in ni mu bilo lahko. Leta 2012 je prvič začutil, da je tam njegov dom. Glede vsega skupaj so bila v Sloveniji mnenja različna. Marsikdo mu je zameril, ker se v zadnjih letih ni odzval povabilu v slovensko reprezentanco.

"Ljudje, ki vedo, kakšne so razmere v Sloveniji, me podpirajo. Če želim izkoristiti ves svoj potencial, potem sem moral priti sem. Menjava državljanstva je osebna stvar. Ljudje, ki delajo v tenisu, vedo, da je to zame korak naprej. Tisti, ki ne poznajo razmer v Sloveniji, niso bili najbolj zadovoljni. Na socialnih omrežjih se je velikokrat zlorabilo moje ime, vendar temu nisem posvečal veliko pozornosti. Pravzaprav sem izbrisal svoj profil na Facebooku. Bolje je bilo za moj tenis, da sem se distanciral od vsega tega," je povedal Bedene, ki zaradi novih pravil Mednarodne teniške zveze ne sme igrati v Davisovem pokalu.

"Jaz bi to vzel kot dodatno motivacijo"

Nova pravila Mednarodne teniške zveze (ta so začela veljati 1. januarja 2015) mu preprečujejo, da bi v Davisovem pokalu lahko igral za veliko Britanijo. Aljaž je že pred časom povedal, da bo pravico iskal na Mednarodnem arbitražnem sodišču za šport, saj je vso dokumentacijo za spremembo državljanstva vložil že pred tem datumom. Letos zato pravzaprav nima nobenih možnosti, da bi zaigral v ekipnem tekmovanju.

Verjetno pa nad novim članom britanske reprezentance niso bili najbolj navdušeni nekateri domači igralci, čeprav je prvi igralec Andy Murray pred časom priznal, da bi jim Aljaž v ekipi lahko pomagal. In kako na vse skupaj gleda 91. igralec sveta?

"Če bi bil jaz na njihovem mestu, tudi ne bi bil najbolj navdušen, saj jim tako odžiram mesto v ekipi. Vendar bi jaz to vzel kot dodatno motivacijo. Pravzaprav mislim, da je to dobro za vse nas, saj tako eden drugega spodbujamo. Vsi so v redu fantje in ko bomo skupaj odigrali na nekaj turnirjih, sem prepričan, da me bodo lažje sprejeli," je še povedal Bedene.

Ne spreglejte