Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2012,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Jeglič reprezentanca

Petek, 13. 4. 2012, 8.08

8 let

Žiga Jeglič: Smo odlična ''klapa'' brez zapletov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Le še dva dni loči slovensko izbrano vrsto od začetka svetovnega prvenstva v hokeju na ledu v Stožicah. ''Risi'' spadajo med favorite in pravijo, da bodo naredili vse za vrnitev v elitni razred.

Slovenija se je po letu dni vrnila v divizijo I, znova pa bo vrnitev v najboljši razred svetovnega hokeja naskakovala pred domačimi navijači. A tokrat so dvorano Tivoli zamenjale večje Stožice, kjer igralci napovedujejo pravi spektakel in vrnitev v elito. Veliko bo odvisno tudi od prve peterke, ki s svojo igrivostjo navdušuje navijače, nasprotnike pa spravlja v obup. Pred prvenstvom smo se pogovarjali s članom udarnega napada Žigo Jegličem.

Prvenstvo je tik pred vrati, čemu pa ste v tem tednu namenili največ pozornosti? V ospredju je bil sistem igre, se pravi način igranja, ki ga bomo gojili v Stožicah. Na treningih smo nekoliko več pozornosti namenili tudi igri ob igralcu več, ki bo na prvenstvu še kako pomembna, in pa tudi realizaciji.

Že tekme so pokazale, da imate najmanj težav z uigranostjo prav v prvi peterki, kar pa niti ne čudi, saj ste trije v tej sezoni igrali skupaj pri Södertälju, v minuli pa kar štirje igralci pri Jesenicah … Morda se nam nekoliko pozna, da celotno sezono nismo igrali skupaj, a se vseeno tako dobro poznamo od prej, da nismo imeli večjih težav. So pa bili treningi vsekakor dobrodošli, da se dokončno ujamemo in maksimalno pripravimo. Že na prvi tekmi nam mora igra steči tako, kot si želimo.

Po pripravljalnih tekmah selektor ni bil najbolj zadovoljen z realizacijo, še najbolj učinkovita je bila prav vaša peterka … Ne le da upam, prepričan sem, da bo učinkovitost stekla vsem, tudi sami jo lahko spravimo še na veliko višjo raven. Ne sme se nam zgoditi, da prenehamo dosegati zadetke. Formo moramo stopnjevati, na vsaki tekmi moramo biti maksimalno učinkoviti in skušati izkoristiti vse priložnosti za dosego zadetkov, ki se nam bodo ponudile.

Se kaj bojite za kakovost ledu? Konec koncev gojite kombinatorno in igrivo igro, slaba ledena ploskev bi za vas predstavljala minus … Brez dvoma bi slab led za nas predstavljal hendikep. Vendar pa moramo imeti v mislih, da so pogoji za vse enaki, z ledom ne sme biti nič drugače. To moramo sprejeti in se znajti najbolje.

Že kaj razmišljate o nasprotnikih? Za začetek bi poudaril, da gremo iz tekme v tekmo. Moramo imeti v glavah, da je prva tekma najbolj pomembna, nato pa vsaka nova še bolj. Igro moramo stopnjevati iz kroga v krog.

Na začetku vas čaka Velika Britanija, ki goji trd, tudi grob hokej … Prva tekma bo zelo težka. Britanci nam nekako ne ustrezajo najbolje, so vedno neugodni. Na zadnjem prvenstvu pred domačimi navijači smo prav proti njim izgubili edino točko. Gre za kakovostno ekipo, proti kateri bomo morali biti zelo disciplinirani.

Prvič boste v Sloveniji igrali pred veliko večjim številom navijačev … To je zares odlično, da si bo posamezno tekmo tudi v Sloveniji ogledalo toliko ljudi. Zares bo spektakel. Veselim se že začetka in upam, da se bodo navijači udeležili v velikem številu.

Bo zaradi tega prisotne kaj treme? Za zdaj še ne, šele na prvi tekmi bomo videli, ali bomo imeli kaj treme (smeh). Brez dvoma bo nekaj pritiska, saj gre za veliko dvorano.

Igralci ste vedno nasmejani, kar je dober znak, da v garderobi vlada odlično vzdušje? Zares smo se dobro ujeli, v garderobi ni prav nobenih zapletov. Smo super ''klapa'', to pa moramo prenesti tudi v Stožice.

Za vami je prvo leto na Švedskem. Kaj ste se novega naučili? Povsem nekaj drugega, kot sem bil vajen. Način hokeja je drug, igra je hitrejša, zato nimaš kaj prida časa za razmišljanje. Morda se moraš za odtenek več osredotočiti na obrambo. Ob tem pa je organizacija klubov na višji ravni. Lahko rečem, da sem se na Švedskem naučil veliko novega.

Ne spreglejte