Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
11.19

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Milenko Ačimović Goran Šukalo Klemen Lavrič

Torek, 12. 3. 2013, 11.19

1 leto, 5 mesecev

Stavna afera: Ačimović ni bil zaslišan, bo pa Lavrič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sojenje Goranu Šukalu in Zvonku Hajšku, ki sta obtožena organizacije in sodelovanja v nelegalnih športnih stavnicah, se bo nadaljevalo aprila. Milenko Ačimović ni bil zaslišan, bo pa Klemen Lavrič.

Sojenje na okrožnem sodišču v Mariboru glede kaznivega dejanja organizacije in sodelovanja v nelegalnih športnih stavnicah, v kar je domnevno vpleten tudi član nemškega drugoligaša Duisburga Goran Šukalo, se je začelo marca lani. Danes je bilo predvideno zaslišanje Milenka Ačimovića, a je obramba predlog umaknila, ker je, kot kaže, ugotovila, da ne bo mogoče zagotoviti Ačimovićevega prihoda na sodišče.

Nato je predlagala zaslišanje nogometaša Klemna Lavriča iz Trbovelj, prav tako nekdanjega kapetana slovenske izbrane vrste, v kateri sta skupaj z Ačimovićem igrala (tudi) v obdobju, ko je bil Šukalo stalni reprezentant. Lavrič bo tako vabljen na za 17. aprila predvideno zaslišanje. Tožilka, ki je nasprotovala že zaslišanju Ačimovića, je nasprotovala tudi predlaganemu zaslišanju Lavriča, sodni senat pa je predlog za zaslišanje sprejel.

So pa danes zaslišali svakinjo Šukala, ki je pojasnila, da je bilo nakazilo, ki ga je od njega prejela novembra 2009, namenjeno poplačilu računov za sanacijo stanovanja njene sestre, ki je v tujini. Tožilstvo pa je medtem predložilo tudi bančne izpiske za Šukalove račune, pri čemer je njegov odvetnik Franc Rojko ocenil, da v prikazanih nakazilih ni česa spornega in da so vsa nakazila pojasnili.

Hajškov odvetnik Viktor Osim pričakuje, da bo obravnava, ki jo je sodnica Andreja Lukeš razpisala za april, zadnja in da bo nato prišlo do razsodbe. "Mislim, da je naša slovenska zakonodaja v nasprotju s pravom EU in bi sodišče, to ves čas trdim, moralo prekiniti postopek. Ker pa se je sodišče tega lotilo drugače, bo pač moralo soditi na podlagi dokazne ocene vseh zbranih dokazov," je po današnji obravnavi dejal Osim. Šukalov zagovornik Rojko pa pred koncem postopka izjav ne želi dajati.

Od sprva petih obtoženih za organiziranje denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo ter sodelovanja v hudodelski združbi sta zdaj ostala le še dva - poleg Šukala še podjetnik Zvonko Hajšek, ki je bil šele nedavno izpuščen iz hišnega pripora. Oba očitke v obtožbi zavračata. Soobtoženi Kosta Turner, Vasja Turner in Ivan Vinko so sredi sodnega procesa priznali krivdo in se pogodili s tožilstvom. Prvi je bil obsojen na tri leta zapora, drugi na leto in pol, tretji pa na dve leti in devet mesecev zapora.

Po navedbah iz obtožnice naj bi peterica od novembra 2008 do aprila 2011 skupaj s sodelavci iz tujine organizirala nelegalne športne stave za posamezne športne prireditve, predvsem nogometne tekme. V tem času naj bi skupina sprejela za kar 43 milijonov evrov stav in pri tem samo s provizijami zaslužila okoli milijon evrov.

Ne spreglejte