Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
19.22

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Srbija Željko Obradović

Torek, 19. 5. 2020, 19.22

3 leta, 11 mesecev

Željko Obradović neprepoznaven

Srbi zdaj pijejo pivo z imenom legendarnega trenerja. Tudi on sam ga rad. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Slavni srbski košarkarski trener Željko Obradović nenačrtovani dopust, za katerega je poskrbela epidemija novega koronavirusa, preživlja doma. Pred dnevi so ga ujeli na zabavi, na kateri je s trubači prepeval navijaške pesmi beograjskega kluba Partizan in navdušil podpornike črno-belih. Legendarni trener je sicer pred kratkim dobil tudi svoje pivo, znamka se po njem imenuje Žoc.

Željko Obradović je "najbolj znan košarkarski delavec iz Čačka, tako v Evropi kot po svetu", piše srbski Blic, ki poroča, da je trener carigrajskega Fenerbahčeja v rodnem Čačku odprl lokal in dobil posebno pivo, oba se imenujeta Žoc, kar je vzdevek najuspešnejšega srbskega košarkarskega trenerja.

Navijač Partizana. Za vedno.

Obradović je velik navijač beograjskega Partizana, s katerim se je leta 1988 kot igralec prebil na zaključni turnir evropskega pokala prvakov (predhodnik evrolige), leto pozneje pa z njim osvojil še Koraćev pokal. Da njegova ljubezen do črno-belih še ni zamrla, je pokazal pred dnevi na zabavi, ko je s trubači prepeval navijaško himno Partizana "Da volim crno-bele ponosno kažem svima" (Da ljubim črno-bele, ponosno povem vsem, op. p.).

Turško prvenstvo je bilo predčasno končano zaradi pandemije koronavirusa, na odločitev o koncu evrolige pa tako Obradović kot njegovi varovanci v carigrajskem klubu še čakajo. | Foto: Reuters Turško prvenstvo je bilo predčasno končano zaradi pandemije koronavirusa, na odločitev o koncu evrolige pa tako Obradović kot njegovi varovanci v carigrajskem klubu še čakajo. Foto: Reuters

Devetkratni prvak evrolige

Kot on ljubi Partizan, navijači Partizana ljubijo njega, saj jih je v sezoni 1991/92, v času, ko je krvavo razpadala Jugoslavija, takrat že kot trener popeljal do evropske klubske krone, osvojil Fibino evropsko ligo (pozneje so ime skrajšali v Evroligo). Evroligo je nato osvojil še osemkrat, z madridskim Realom (1994, 1995), s Panathinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) in nazadnje, leta 2017, še z Fenerbahčejem.

Turško prvenstvo je bilo predčasno končano zaradi pandemije koronavirusa, na odločitev o koncu evrolige pa tako Obradović kot njegovi varovanci v carigrajskem klubu še čakajo. Sicer pa so se srbski mediji razpisali tudi o novem videzu legendarnega trenerja, ki si je v času izolacije pustil rasti brado. "Ta videz namerava ohraniti tudi po koroni," pišejo.

Preberite še:

Zoran Dragić
Sportal Španci v težavah: dve tretjini igralcev proti nadaljevanju sezone
Žan Mark Šiško
Sportal Zelena luč za dokončanje košarkarske sezone v Nemčiji
Jalen Brunson in Luka Dončić
Sportal Dončićev soigralec obžaluje storjeno
LeBron James
Sportal Zvezdnik lige NBA: Veste, rad bi spet igral
žoga košarka splošna
Sportal Obupali so tudi na Košarkarski zvezi Črne gore
Ne spreglejte