SiolNET. Sportal Sportal +
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

''Slovenskega nogometa si ne moremo predstavljati brez Rudija Zavrla''

0

termometer

Slovenskega nogometa, pravzaprav kar slovenskega športa, si ne moremo predstavljati brez Rudija Zavrla, ki se mu je zapisal že leta 1962.

Rudi Zavrl je aktivno nogometno pot začel v mlajših selekcijah NK Ljubljana.

Pot je nadaljeval pri ljubljanski Olimpiji, s katero je nastopal tudi v prvi jugoslovanski ligi, in viški Svobodi, prebil pa se je tudi v mlado in mladinsko reprezentanco Jugoslavije.

NZS je pod Zavrlovim vodenjem postala pomembna članica Uefe in Fife

Po končani igralski karieri se je posvetil organizacijskemu delu v različnih organih Nogometne zveze Slovenije. Leta 1985 je prevzel mesto generalnega sekretarja izvršnega odbora NIZ, leta 1989 je bil prvič izvoljen za njenega predsednika, nato pa še štirikrat. V tem času mu je uspelo slovenski nogomet, ki ga je skupno vodil kar 20 let, popeljati v samostojnost.

Pod njegovim vodstvom je NZS postala pomembna članica združenj, kot sta evropska in svetovna nogometna zveza. Za njegovo življenjsko delo v nogometu mu je skupščina NZS leta 2009 podelila naziv častni predsednik zveze.

Rudi Zavrl je bil dejaven tudi zunaj nogometa

Bil je član strokovnega sveta za šport slovenske vlade, član odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije, pri organizaciji pa še vedno pomaga krajevnemu nogometnemu društvu ND Črnuče.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin