Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 7. 2023,
10.23

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

posestvo sankcije kazen Neymar

Torek, 4. 7. 2023, 10.23

9 mesecev, 4 tedne

Neymarja kaznovali z več milijonsko kaznijo zaradi gradnje jezera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
PSG Neymar | Brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju grozi visoka kazen zaradi nedovoljenega poseganja v okolje.  | Foto Reuters

Brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju grozi visoka kazen zaradi nedovoljenega poseganja v okolje.

Foto: Reuters

Tožilec v Braziliji je nogometnega zvezdnika Paris Saint-Germaina Neymarja kaznoval s 16 milijoni realov (približno tri milijone evrov) kazni, ker je na svojem posestvu v Mangaratibi, kjer si je zgradil dvorec, uredil tudi jezero, vendar pa brez okoljskega dovoljenja, so v ponedeljek sporočile oblasti.

Mestni svet v Mangaratibi je izdal štiri globe zaradi "okoljskih kršitev pri gradnji umetnega jezera na zemljišču, kjer ima igralec dvorec," je v izjavi zapisal sekretariat sveta.

"Seštevek sankcij znaša več kot 16 milijonov realov," so zapisali v izjavi. Gre za vsoto, ki jo je določilo tožilstvo v Mangaratibi, turističnem območju približno 130 kilometrov oddaljenem od Ria de Janeira.

Med "desetinami ugotovljenih kršitev" so oblasti naštele nedovoljeno izvajanje del, ki so predmet okoljskega nadzora, nepooblaščeno zajemanje in preusmerjanje vode iz reke ter nedovoljeno odstranjevanje zemlje in zatiranje vegetacije.

20 dni časa za pritožbo

Neymar ima zdaj 20 dni časa, da se pritoži na kazen, katere znesek je bil prvotno določen na pet milijonov realov, kar je približno 954.000 evrov.

Dvaindvajsetega junija so oblasti po pritožbah na podlagi objav v družbenih omrežjih odkrile več okoljskih kršitev na luksuznem posestvu, kjer so delavci gradili umetno jezero in plažo.

Mangaratiba | Foto: Reuters Foto: Reuters

Oblasti so prizorišče zaprle in odredile prekinitev vseh dejavnosti, vendar so brazilski mediji poročali, da je Neymar tam priredil zabavo in se kopal v jezeru.

Neymarjev tiskovni urad v Braziliji se ni odzval na prošnjo AFP za komentar.

Enaintridesetletni Neymar trenutno okreva po operaciji desnega gležnja. Napadalec ni igral od februarja, zato so se pojavila ugibanja o tem, ali bo še igral za francoski PSG.

Neymar je dvorec Mangaratiba kupil leta 2016. Po poročanju brazilskih medijev posestvo obsega 10.000 kvadratnih metrov površine zemljišča. Na posestvo so pristajališče za helikopterje, center za dobro počutje z bazeni in telovadnica.

Preberite še:

Neymar
Sportal Neverjeten dogovor Barcelone in PSG
Peter Sagan
Sportal Petru Saganu pogojna zaporna kazen

 

Ne spreglejte