SiolNET. Sportal Sportal +
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mike Tyson bo na 40 hektarjih gojil marihuano

0,30

termometer

Mike Tyson
Foto: Reuters

Potem ko je Kalifornija dovolila uporabo in vzgojo marihuane v rekreativne namene, je nekdanji svetovni boksarski prvak Mike Tyson napovedal, da bo s partnerji odprl plantažo marihuane. Kot je povedal, bo na 40 hektarjih površine na tako imenovanem Tyson Ranchu 60 kilometrov jugozahodno od Doline smrti gojil "travo" za zdravstvene potrebe.

Novi kalifornijski zakon, ki je bil izglasovan na referendumu leta 2016, osebam, starejšim od 21 let, dovoljuje posedovanje, prevoz, nabavo, uporabo in distribucijo do 28,5 grama marihuane oziroma osem gramov koncentrirane marihuane.

V skladu z istim zakonom lahko vsaka oseba vzgoji do šest bilk marihuane, vendar te ne smejo rasti na javnem mestu, prav tako pa uživanje marihuane ni dovoljeno v javnosti.

Kalifornija je sedma ameriška zvezna država ob Aljaski, Koloradu, Oregonu, Wisconsinu, Massachussetsu in Washingtonu DC, ki dovoljuje uporabo marihuane v rekreativne namene. V Kaliforniji je sicer uporaba marihuane za medicinske potrebe dovoljena že od 1996.

Industrija indijske konoplje v Kaliforniji letno obrne približno 1,6 milijarde dolarjev, z novim zakonom pa naj bi ta številka do leta 2020 poskočila na 6,4 milijarde dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin