Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2020,
13.30

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Koronavirus Ivica Kostelić Tudi to je šport Tudi to je šport

Sreda, 25. 3. 2020, 13.30

4 leta, 1 mesec

Tudi Ivica Kostelić poziva: Ostanite doma

Hrvaški smučar v karanteni nekoliko drugače #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Nekdanji vrhunski smučar Ivica Kostelić, ki je z ženo Elin v petek dočakal rojstvo dvojčic, se na svoj način upira negativni klimi, ki jo ustvarja širjenje novega koronavirusa. 

Sosednja Hrvaška se tako kot Slovenija te dni spopada z naraščajočimi primeri okužb z novim koronavirusom - potrjenih je 418 okužb, ena oseba je umrla, 16 jih je ozdravelo - v nedeljo zgodaj zjutraj pa je glavno mesto Zagreb prizadel še hud potres, v katerem je 15-letna deklica izgubila življenje. 

Znotraj vse te drame se je znašla tudi družina nekdanjega vrhunskega smučarja Ivice Kostelića. Kostelićeva žena Elin je namreč prejšnji petek popoldne, le dan pred potresom, v zagrebški bolnici Petrovo rodila dvojčici.

Zagreb, ki je bil že pred tem v primežu novega koronavirusa, je v nedeljo zjutraj prizadel hud potres.  | Foto: Reuters Zagreb, ki je bil že pred tem v primežu novega koronavirusa, je v nedeljo zjutraj prizadel hud potres. Foto: Reuters

Kot nam je povedal Kostelić, zaradi preventive, povezane s širjenjem koronavirusa sars - covid -2, ni mogel prisostvovati porodu, niti ni smel žene in deklic obiskati v porodnišnici. 

A usoda je hotela drugače že v nedeljo zjutraj, ko so zaradi potresa iz bolnice morali evakuirati vse porodnice, ključno z Elin. Večina  mamic, ki so dobro okrevale po porodu, je nemudoma odšla domov. Tudi žena Ivice Kostelića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is the first day of spring 🌼 Today is your day 🍀 Welcome my girls 👼👼 #twingirls #twins #gemini

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic) on

Kot je ta povedal za hrvaško revijo Story, sta bili dvojčici v času potresa pri svoji mami, zato je vse skupaj ni tako hudo pretreslo kot nekatere, ki so v trenutku, ko je v bolnici zmanjkalo elektrike, panično iskale svoje otroke.

Družina Kostelić je zdaj doma, na njihovem posestvu v kraju Sobočanu blizu naselja Kloštar Ivanići, kamor so se preselili že pred časom in kjer imajo obilo prostora za preživljanje časa na prostem. 

Od tam je tudi najnovejši Kostelićev video (ogledati se ga lahko na začetku prispevka), v katerem na smučeh obrede družinsko posestvo, in javnosti pošlje dve sporočili: Ostanite doma in lepo je imeti hišo na deželi. 

40-letni Kostelić je že decembra lani na Festivalu outdoor filma v Bovcu napovedal, da za letošnje leto ne načrtuje večje odprave, saj se bo posvetil družini.

Zdaj bo tega časa kot kaže več kot dovolj.

Ne spreglejte