Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
12.15

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

10

Natisni članek

viralno

Sreda, 2. 11. 2022, 12.15

1 leto, 5 mesecev

Fotografija rudarja na košarkarski tekmi je postala viralna. To je razlog v ozadju.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

10

Iz ZDA prihaja simpatična zgodba o rudarju, ki je v želji, da sina pravočasno odpelje na tekmo ameriške univerzitetne košarkarske lige, v časovni stiski izpustil prhanje ter se kar umazan od saj, v rudarski obleki in težkih škornjih pojavil na košarkarski tribuni.

Fotografija, posneta na tekmi ameriške univerzitetne košarkarske lige, je obkrožila svet, podoba na njej pa navdušila tudi legendarnega Johna Caliparija, glavnega trenerja najboljše univerzitetne košarkarske ekipe Kentucky Wildcats.

"Ameriški sen moje družine se je začel v Clarksburgu, v rudniku premoga, zato me ta fotografija spominja na dom," je zapisal na družbenih omrežjih. "Kot mi je uspelo izvedeti, je ta človek takoj po izmeni pohitel domov po sina in ga odpeljal na tekmo. Ne vem, kdo je, imam pa VIP-vstopnice zanj in za njegovo družino," je zapisal na Twitterju.

John Calipari, glavni trener ameriške univerzitetne košarkarske ekipe Kentucky Wildcats, ki zastopa univerzo Kentucky, je navdušen nad rudarjem, ki je sina pripeljal na košarkarsko tekmo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko John Calipari, glavni trener ameriške univerzitetne košarkarske ekipe Kentucky Wildcats, ki zastopa univerzo Kentucky, je navdušen nad rudarjem, ki je sina pripeljal na košarkarsko tekmo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Seveda ni trajalo dolgo, da je tvit zaokrožil po spletu in da je John Calipari izvedel ime rudarja na fotografiji.

Gre za Michaela McGuira in njegovega sina Eastona. Michael je zaposlen v rudniku premoga v gorovju Apalači, za Eastona pa je bila to prva tekma univerzitetne košarkarske lige, ki jo je imel priložnost spremljati v živo. Za njegovega očeta je bilo zato še toliko bolj pomembno, da ga ne prikrajša za unikatno izkušnjo.

Ozadje dogajanja je v pogovoru za ameriško televizijsko mrežo Fox komentirala Michaelova žena Mollie.

"Ko me je poklical, je povedal, da ne bo imel časa za prhanje, saj bi sicer zamudil večji del tekme z Eastonom. To je bila prva tekma kolidža v Kentuckyju, ki si jo je Easton ogledal v živo," je pojasnila.

Oglasil se je tudi Michael. "Imel sem izbiro, ali grem takoj na tekmo ali pa izpustim polčas, grem domov in se oprham."

Kako se je odločil, je zdaj že nekaj časa znano.

Sam se tega, da je pristal na številnih športnih portalih po vsem svetu, ni zavedal, saj je naslednji dan preživel delovno, pod zemljo, je bil pa prijetno presenečen, ko je ob odhodu domov pogledal na telefon, poln prijaznih sporočil.

Calipari je, kot poroča CNN, dejal, da si želi, da bi bila zgodba rudarja lekcija tudi za njegove igralce.

"O tem sem govoril s svojimi fanti. Pokazal sem jim fotografijo Michaela in njegovega sina ter jim govoril o težkem, mukotrpnem delu, ki ga opravlja, pa si kljub temu vzame čas za sina. Ni mu bilo pomembno, kako je videti, edino, kar si je želel, je bilo to, da je bil s sinom," je dejal Calipari.

VIP-vstopnice in VIP-obravnava

Družina McGuire se še ni odločila, za katero tekmo bo izkoristila VIP-vstopnice in prav takšno obravnavo, je pa Calipari dejal, da se lastniki hotelov, restavracij in preostalih lokalnih podjetij že "tepejo" za to, da bi za družino storili kaj lepega. 

"Ali ni lepo, da nekdo, ki je zadržan, ponižen človek, ve, da ga ljudje cenijo, in mi ga cenimo zaradi tistega, kar predstavlja," je dejal Calipari, ki mu je zgodba zaradi družinskega ozadja še bolj zlezla pod kožo.

Ne spreglejte