Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2011,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Žvižej Srbija evropsko prvenstvo

Petek, 16. 12. 2011, 10.56

8 let

Žvižej: Lahko se kosamo z vsakim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Manj kot mesec dni pred začetkom rokometnega evropskega prvenstva v Srbiji, je o pričakovanjih, dometu in vzdušju v reprezentanci spregovoril dolgoletni član izbrane vrste, Luka Žvižej

Na širšem seznamu kandidatov, ki imajo pravico do igranja na evropskem prvenstvu, si prvo mesto po številu nastopov (155) za slovenski grb – skupaj z Urošem Zormanom – deli Luka Žvižej, ki bo, tudi zaradi izkušenj, gotovo eden izmed ključnih akterjev v misiji Srbija. Celjan, ki se je lansko poletje vrnil v svoj matični klub pravi, da se reprezentanti na evropsko prvenstvo pripravljajo tudi v svojih klubih, kjer predvsem vzdržujejo moč, saj hočejo ostati čim bolj fizično pripravljeni. Na reprezentančnih pripravah bodo prednost dali taktiki.

O tem, kakšen rezultat na prvenstvu pričakujejo, pravi Žvižej, so se pogovorili že na zadnji reprezentančni akciji. "Zastavljeni cilj je, da pridemo v kvalifikacije za olimpijske igre. Za ta cilj bomo dali vse od sebe in če bomo pustili srce na igrišču, si tudi če cilja ne dosežemo, nimamo kaj očitati," je odločen Žvižej, ki ob tem dodaja, da je vzdušje v ekipi odlično in da polni optimizma ter pozitivne energije čakajo na prvi trening. Žvižej je za slovensko reprezentanco zabil 472 zadetkov, največ od vseh na širšem seznamu selektorja. Za Deniča pravi, da ima svoj stil vodenja, ki ekipi ustreza in z njim dobro sodelujejo: "Je pravi mož na pravem mestu."

Slovenska reprezentanca bo v prvem delu v Vršcu zaigrala s Hrvaško Islandijo in Norveško. Za preboj v drugi krog, ki se bo igral v Novem Sadu, bo potrebno premagati vsaj enega izmed njih. Žvižej ne bi nobene od omenjenih reprezentanc označil za najlažje premagljivo: "Mi bomo vsako tekmo šli na polno. Bomo pa videli, kaj nam bo to prineslo."

Žvižeja ob največjem uspehu slovenskega reprezentančnega rokometa, ko je Slovenija leta 2004 na domačih tleh dosegla srebrno medaljo, ni bilo zraven, je pa prepričan, da bo bližina Srbije in posledično veliko navijačev, ki bo tja odpotovalo, le še dodatek k temu, kar bodo prikazali na igrišču. "Sigurno je dodaten motiv, če imaš na tujih tleh polno dvorano svojih navijačev," razlaga Žvižej, ki je prejšnji teden praznoval 31. rojstni dan.

In vsem Slovencem, ki jih v Srbiji sploh ne bo malo, bodo pot in stroške na najboljši možen način povrnili z dobrimi predstavami in borbo. Žvižej prednost slovenske reprezentance pred drugimi vidi tudi v tem, da v Evropi slovenskega igralskega kadra na poznajo tako dobro. "Imamo vrhunske, tudi individualno zelo močne igralce in če te nasprotnik ne pozna tako dobro ga lahko s tem še kako presenetimo," razkriva Žvižej, ki priznava da je reprezentanca v zadnjih letih nekoliko spremenjena, vendar je še vedno veliko tistih ki so zraven že nekaj časa. Po njegovem so novi in mladi igralci za reprezentanco lahko le prednost, saj so polni želje po dokazovanju: "Za vse pa lahko rečem, da imamo veliko željo po dobrem rezultatu in da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Upam le, da ne bo težav z zdravjem in bomo lahko dali od sebe vse kar bomo v tistem trenutku zmogli."

Ne spreglejte