Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 11. 2013,
7.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Veszprem Mirko Alilović

Nedelja, 17. 11. 2013, 7.20

7 let, 12 mesecev

Zvezdniki, ki se vračajo v Celje. A v napačnem dresu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsaj trije rokometaši Veszprema bodo nocoj ob 20.00 začeli tekmo 5. kroga lige prvakov v Zlatorogu s Celjem prežeti s posebnimi občutki.

Hrvaški reprezentant Mirko Alilovićje eden najboljših vratarjev na svetu. V Celje je pompozno prišel, ko je to gojilo visokoleteče ambicije, podpisal triletno pogodbo, a odšel že po prvi sezoni 2010/11.

Šel je po sledeh številnih soigralcev, potem ko so v Zlatorogu povsem prestrukturirali cilje in vložek. Odpravil se je v Veszprem, kjer blesti tretjo sezono.

V španski Ademar se je dvometraš, ki je kariero začel v Izviđaču iz Ljubuškega, odpravil z za vratarje še posebej rosnimi dvajsetimi leti. Čeprav jih še ne šteje trideset, se lahko Alilović pohvali že s šestimi kolajnami z velikih tekmovanj srebrnega in bronastega leska.

Krožni napadalec z Reke Renato Sulić je v Celju, kjer je nastopal tri sezone, med letoma 2006 in 2009, pustil močan pečat tako v napadu kot v obrambi. Podobno kot Alilović, le da nekaj let prej, se je iz Zlatoroga nato odpravil k madžarskemu prvaku. Kljub 34 letom se zdi, da igra kot prerojen. Po zmagi nad Zaporožjem je bil izbran tudi za igralca kroga.

Pred leti je Sulić komajda preživel prometno nesrečo. Bil je član zlate hrvaške generacije, ki si je pred desetimi leti pokorila rokometni svet. Med pripravami za svetovno prvenstvo leta 2011 pa je prišel v nesoglasje s selektorjem Slavkom Golužo, ki je zaupal medicinskemu štabu reprezentance. Ta je trdil, da ima Sulić trombozo, klubski zdravniki pa so mu dejali, da lahko igra. Rečan je bil pripravljen nastopiti tudi na lastno odgovornost, a se mu je selektor odrekel.

Od vseh treh morda najmanj vpadljiv lik, ki je imel nekaj težav tudi s poškodbami. Podobno kot Sulić je tudi Mirsad Terzić, nekdanji bosanski reprezentant, kolobaril med Zagrebom, Celjem in Veszpremom. Levi zunanji iz Priboja je v Zlatorogu igral med letoma 2007 in 2009. Na Madžarskem je predvsem obrambni specialist, napada ob premnogih zvezdnikih ne vidi veliko. Na štirih tekmah je tako dosegel zgolj tri gole. V Zlatorog se je vrnil že pred meseci, ko ga je v svojo ekipo za poslovilno tekmo povabil prijatelj Dejan Perić.

Ob omenjeni hrvaško-bosanski trojici je zelo dober znanec Slovenije vsaj še en rokometaš Veszprema. To je nekdanji levi zunanji Gorenja Momir Ilić, ki je pred letom v pogovoru za Sportal dejal, da razmišlja, da bi si v Sloveniji morda celo ustvaril dom.

Ne spreglejte