Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2023,
22.21

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Gašper Marguč Veszprem Celje Pivovarna Laško Rokometna liga prvakov

Četrtek, 16. 11. 2023, 22.21

5 mesecev, 1 teden

ROKOMETNA LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Madžari zavzeli Zlatorog, Celjani ostajajo brez točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
RK Celje Pivovarna Laško : Veszprem | Celjani so v domači dvorani s 33:40 izgubili z Veszpremom. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani so v domači dvorani s 33:40 izgubili z Veszpremom.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sedmem krogu skupinskega dela lige prvakov vknjižili sedmi poraz. V dvorani Zlatorog je vodilni madžarski Veszprem upravičil vlogo favorita in zmagal s 40:33.

Celje Pivovarna Laško : Veszprem 33:40 (17:22)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 3722, sodnika: Pavičević in Ražnatović (oba Črna gora).
* Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 1, Marguč 5, Mazej 2, Krečič, Cokan 7 (5), Ćirović 1, Antonijević 3, Marić 2, Ivanković, Janc 5, Gregorič 1, Milićević 4, Kačičnik 1, Žabić 1.
* Veszprem: Biosca, Corrales, Fathy Omar, Descat 8 (4), Sandell 4, Nilsson 2, Elisson 3, Ligetvari 2, Marguč 3, Remilli 4, Nagy, Mahe 2, Pechmalbec 2, Casado 2, Fabregas 5, Kosorotov 5.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Veszprem 4 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Veszprem 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Celjska ekipa je doživela sedmi poraz v skupini B, četrtega na domačem igrišču. Pred današnjim obračunom z evropskim velikanom iz Veszprema je v dvorani Zlatorog izgubila proti Portu, Montpellierju in Barceloni, v gosteh pa proti GOG Gudmeju, Magdeburgu in Wisli iz Plocka.

Uvodne minute so minile v obojestransko raztrgani igri, izkazala pa sta se oba vratarja – Rok Zaponšek na domači in Španec Rodrigo Corrales na gostujoči strani. Prvi gol je padel šele v tretji minuti, nato pa je na igrišču zagospodarila mednarodna pisana zasedba iz Veszprema, ki je mesto grofov pripotovala le z dvema madžarskima rokometašema.

Rok Zaponšek | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Rok Zaponšek Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani so kljub nekaterim bravuroznim obrambam Zaponška že po petnajstih minutah igre zaostali za pet golov (5:10). V nadaljevanju so bili le na trenutke enakovredni v tem obdobju sezone eni najbolj vročih ekip na stari celini, ki je zadnji poraz doživela konec septembra na Danskem, od tedaj naprej pa je nanizala same zmage nad domačimi in mednarodnimi tekmeci.

Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so v 19. minuti že zaostajali za sedem golov (6:13), nato pa izkoristili nekoliko "ležerno predstavo" rokometašev iz Veszprema, ki so vseskozi imeli absolutni rezultatski nadzor in v prvem polčasu vodili za od pet do sedem golov.

Tim Cokan je dosegel sedem golov. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Tim Cokan je dosegel sedem golov. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Slovenski prvaki iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa kljubovali svojemu najbližjemu tekmecu v skupinskem delu v tej sezoni. V 38. minuti so zaostajali za štiri gole (22:26), nato pa doživeli "mrk", kar so izkušeni igralci madžarske ekipe izkoristili in jim v 41. minuti ušli na devet golov razlike (22:31). V nadaljevanju so se borili po svojih najboljših močeh, njihov največji primanjkljaj pa je v 48. minuti znašal deset zadetkov (25:35).

Pri Celjanih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tim Cokan s sedmimi zadetki, Mai Marguč in Mitja Janc sta prispevala po pet zadetkov.

Toskić: Nisem zadovoljen s prikazanim

"Nisem zadovoljen s predstavo mojih varovancev. Preveč so spoštovali tekmeca in igrali v krču, res pa je, da so na nasprotni strani imeli trenutno najboljšo ekipo na evropskih tleh in glavno pretendentko za nastop na zaključnem turnirju v Kölnu. Že čez nekaj dni nas čaka tekma ligaška tekma s Škofjeločani, nato pa nova zahtevna mednarodna tekma v Veszpremu. Na naslednji tekmi lige prvakov se bomo skušali pokazati v čim boljši luči, glavni cilj v tej sezoni pa je državno prvenstvo," je po porazu dejal trener Celjanov Alem Toskić.

V skupini A je Kolstad s 36:31 ugnal PSG in mu zadal tretji poraz.

V skupini B je Montpellier s 35:24 premagal PortoStaš Skube zaradi poškodbe ob zmagi ni igral.

Liga prvakov, 7. krog

Sreda, 15. november:

Četrtek, 16. november:

Lestvici:

Skupina A:
1. Kiel 7 tekem – 10 točk
2. Aalborg 7 – 9
3. Kolstad 7 – 8
4. PSG 7 – 8
5. Kielce 7 – 8
6. Szeged 7 – 7
7. Zagreb 7 – 6 
8. Eurofarm Pelister 7 – 0

Skupina B:
1. Barcelona 7 – 12
2. Veszprem 7 – 12
3. Magdeburg 7 – 10
4. GOG 7 – 8
5. Montpellier 7 – 6 
6. Porto 7 – 6
7. Wisla Plock 7 – 2
8. Celje Pivovarna Laško 7 – 0

Trimo Trebnje
Sportal Po le točki Gorenja sprememba na vrhu
Ne spreglejte