Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2023,
21.34

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško RK Trimo Trebnje RK Gorenje Velenje Liga NLB

Sobota, 11. 11. 2023, 21.34

5 mesecev, 2 tedna

LIGA NLB, 9. KROG

Po le točki Gorenja sprememba na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Trimo Trebnje | Trimo je zdaj na vrhu lige NLB. | Foto www.alesfevzer.com

Trimo je zdaj na vrhu lige NLB.

Foto: www.alesfevzer.com

Po tednu premora zaradi reprezentančnih obveznosti so bili rokometaši ta konec tedna znova dejavni v ligi NLB. Do tega kroga vodilni rokometaši Gorenja so v 9. krogu remizirali na gostovanju pri Slovenj Gradcu (25:25), to pa so izkoristili rokometaši Trimo Trebnjega, ki so z zanesljivo zmago s 30:24 ugnali Škofljico in imajo zdaj na vrhu lestvice točko prednosti pred Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško, ki je bilo s 33:26 boljše od Krke.

Trimo Trebnje
Sportal Derbi za osmino finala po podaljšku dobil Trimo

Trebanjci so na Škofljici osvojili osmi par točk v tej sezoni in so na vrhu razpredelnice. Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so si že po petnajstih minutah igre priigrali prednost štirih golov (9:5), kljub manjšim nihanjem pa nato v nadaljevanju vseskozi nadzorovali tekmece iz predmestja Ljubljane in se na veliki odmor odpravili z vodstvom petih golov (16:11). Favorizirani Trebanjci v drugem polčasu niso blesteli, zmage pa v nobenem trenutku niso ogrozili. Gostitelji so se jim pet minut pred koncem tekme približali na dva gola (25:23), nato pa so znova zaigrali resno in odgovorno ter zmagali s 30:24.

Uspešni tudi Celjani

Celjani so se v preteklih letih že nekajkrat opekli v dolenjski prestolnici, na današnjem ligaškem dvoboju, ki se je začel s polurno zamudo, pa so dokaj zanesljivo osvojili obe točki. Rokometaši iz mesta grofov so sijajno odprli obračun v dvorani Marof. Po dveh golih Stefana Žabića in enega Grege Krečiča so takoj povedli s 3:0, prvi zadetek pa so prejeli šele v deveti minuti. V nadaljevanju so imeli vajeti igre v svojih rokah, njihova najvišja prednost v prvi polovici tekme pa je znašala šest golov (13:7, 14:8).

Celjani so slavili proti Krki. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Celjani so slavili proti Krki. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Novomeščani so v začetku drugega polčasa strnili svoje vrste in se gostom v 42. minuti po golu Klemna Matka približali na gol zaostanka (20:21). Nato so se prebudili tudi varovanci gostujočega trenerja Alema Toskića, v obeh smereh igre so zaigrali veliko bolje in si najvišjo prednost sedmih golov priigrali v končnici tekme (32:25 in 33:26).

Delitev točk na koroško-šaleškem derbiju

Koroško-šaleški derbi pa se je končal z delitvijo plena. Domači so na začetku drugega polčasa vodili tudi za pet golov, a je bil zaključek dvoboja ves čas izenačen. Tudi v zadnji minuti ekip ni bilo mogoče ločiti, potem ko je vodstvo Slovenjgradčanov z golom sedem sekund pred koncem izničil Ibrahim Haseljić.

Zoran Jovičić je s svojimi varovanci zabeležil prvi remi v sezoni. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Zoran Jovičić je s svojimi varovanci zabeležil prvi remi v sezoni. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Čvrst, na trenutke tudi grob in izenačen obračun sta v prvem polčasu zaznamovala predvsem zelo razpoložena Rok Cvetko in Tilen Leben. Prvi je dosegel osem od 15 golov koroške zasedbe, Leben je v pravih trenutkih zbiral obrambe, posledično pa so domači na veliki odmor odšli s prednostjo treh golov (15:12). Favorizirani Velenjčani so imeli tudi na začetku drugega polčasa težave z razpoloženimi Slovenjgradčani, ki so v 35. minuti prek Vida Levca povedli z 18:13. Nato pa je sledil mrk domačih oziroma bolj strnjena igra gostov v obrambi, ki so po delnem izidu 7:0 v vsega devetih minutah obrnili potek dvoboja in povedli za dva gola (20:18).

Varovanci Nenada Maksića se kljub naletu Velenjčanov niso zmedli, večji del drugega polčasa je bil izid izenačen, tudi pred zadnjima dvema minutama, ko je bilo na semaforju 24:24. Po nekaj neuspešnih napadih so Korošci prek Mihe Kotarja zabili za vodstvo pol minute pred koncem, a je na drugi strani Haseljić s krila poskrbel za delitev plena.

Deveti krog so v petek odprli Dobovčani, pri katerih je gostoval Koper in jih premagal s 30:23. Dobova je doživela še deveti poraz v sezoni in je z nič točkami trdno prikovana na dno prvenstvene lestvice. 

Liga NLB, 9. krog: 

Petek, 10. november

Sobota, 11. november:

Lestvica:

 

Ne spreglejte