Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
21.44

Osveženo pred

2 uri, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

klubsko SP Magdeburg Veszprem

Četrtek, 3. 10. 2024, 21.44

2 uri, 32 minut

Kairo, Klubsko svetovno prvenstvo, finale

Rokometaši iz Veszprema prekinili vladavino Magdeburga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Veszprem - Magdeburg, klubsko SP | Rokometaši madžarskega Veszprema so letošnji zmagovalci klubskega svetovnega prvenstva. | Foto Guliverimage

Rokometaši madžarskega Veszprema so letošnji zmagovalci klubskega svetovnega prvenstva.

Foto: Guliverimage

Rokometaši madžarskega Veszprema so letošnji zmagovalci klubskega svetovnega prvenstva, potem ko so na današnji finalni tekmi v Kairu po podaljšku premagali nemški Magdeburg s 34:33 (28:28, 13:14). Za zasedbo iz Veszprema je to prva zmaga na klubskem SP, hkrati pa je prekinila vladavino Magdeburga, serijskega zmagovalca v letih 2021, 2022 in 2023.

Na današnji finalni tekmi sta bila pri Veszpremu - slovenskega rokometaša Gašperja Marguča ni bilo v kadru madžarske ekipe - najbolj učinkovita Francoza Ludovic Fabregas in Nedim Remili. Prvi je dosegel devet, drugi pa osem golov. Islandec Omar Magnusson je za nemško ekipo prispeval sedem zadetkov.

V današnji tekmi za tretje mesto je egiptovski Al Ahly premagal špansko Barcelono z 32:29 (18:15). Pri osmoljencih malega finala iz Katalonije sta bila najbolj učinkovita slovenska reprezentanta, Blaž Janc je dosegel šest, Domen Makuc pa pet golov.

Veszprem - Magdeburg, klubsko SP | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na dosedanjih klubskih SP je petkrat zmagala Barcelona, trikrat je bil najboljši Magdeburg, po dvakrat nemški Füchse Berlin in španski Ciudad Real, po enkrat pa poleg Veszprema še španska Atletico Madrid in Cantabria, nemški Kiel in katarski Al Sadd.

Preberite še:

Blaž Janc (Barcelona), Luka Cindrić (Veszprem)
Sportal Janc in Makuc brez finala na klubskem SP
Ne spreglejte