Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
18. 10. 2013,
18.15

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Zorman Kielce Wisla poškodba gleženj Boris Denič

Petek, 18. 10. 2013, 18.15

4 leta, 4 mesece

Zorman vprašljiv za reprezentanco - natrgane vezi in komaj hodi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nastop Uroša Zormana na tekmah slovenske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015 je vsaj trenutno vprašljiv. Ljubljančan vseeno upa in verjame, da bo selektorju na voljo.

Uroš Zorman je plačal visok davek za zmago na tradicionalnem derbiju, ko so Kielce slavile nad Wislo v ligi prvakov. V končnici tekme je neugodno padel ob preigravanju Zbigniewa Kwiatowskega in se nemudoma prijel za desni gleženj. Nekaj minut je še stisnil zobe in odigral – za nameček prejel še brutalni udarec v čeljust Muhameda Toromanovića ‒ po pregledih pa je spletna stran Kielc poročala o treh tednih počitka za prvega snovalca igre pri poljskih prvakih. Ljubljančan je bolj optimističen in upa, da se bo vrnil čez kakšen teden. Na reprezentančni zbor 27. oktobra vsekakor pride, nato pa …

"Upam na najboljše. Kielce so napisale, kot so. Ne vem, ali bo okrevanje trajalo toliko časa. Ko bo bolje, bom začel trenirati in igrati. Natrgal sem si vezi v gležnju. Zgodilo se je 'iz nič'. Nasprotni obrambni igralec mi je ukleščil nogo. Gleženj je normalen, a komaj hodim. Danes je že malo bolje, a daleč od tega, da bi lahko igral proti Kielu. Po predvidevanjih bi moral zadostovati še kakšen teden počitka,'' bralcem Sportala iz Poljske sporoča Zorman. Slovenija se bo 30. oktobra v Velenju pomerila s Švico, 3. novembra pa v Zaporožju z Ukrajino.

''Danes je moje igranje vprašljivo, logično. Ne bom se več spuščal v takšne reči, kot sem se proti Belorusiji, ko sem bil poškodovan, a sem vseeno poskušal odigrati tekmo. Vemo, kako se je končalo in na koga je letela krivda. A daleč od tega, da bi bežal pred odgovornostjo. Če bom zdrav, bom nastopil. Če pa ne, me bodo nadomestili zdravi soigralci,'' dodaja 33-letnik, ki je zadovoljen, da večina reprezentantov v tujini igra dobro. Tudi Marko Bezjak je, dokler si ni poškodoval kolena. Odsotnost dveh organizatorjev bi bila precejšen slovenski manko, a sta na srečo v stanju pripravljenosti Sebastian Skube in Dean Bombač, obilico izkušenj na položaju srednjega zunanjega, kjer je preigral večino kariere, pa ima tudi David Špiler.

Ne spreglejte