Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
29. 7. 2014,
11.54

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet novinarska konferenca liga prvakov liga prvakov

Torek, 29. 7. 2014, 11.54

1 leto, 9 mesecev

Zle slutnje so potrjene – Gorenje dokončno brez lige prvakov

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Velenjski rokometaši se na novo sezono pripravljajo že nekaj dni. Streljaj od svoje Rdeče dvorane so predstavili ekipo in načrte za sezono, v kateri ne bodo igrali v ligi prvakov.

Glavna tema tiskovne konference je bila seveda liga prvakov. Potem ko so Velenjčani po novih kriterijih, ki jih je uvedla Evropska rokometna zveza (EHF), izviseli iz kandidature za to tekmovanje, jim je bila zadnji hip ponujena možnost B, da bi morda lahko nastopili namesto ukrajinskega Zaporožja, če to zaradi vojnih razmer ne bi moglo igrati domačih tekem.

A videti je, je bil to bolj pesek v oči. Dunajska gospoda očitno niti sama ni vedela, kako naj zadevo izpelje. Krožili so različni scenariji, med drugim tudi ta, da naj bi Velenjčani sploh ne igrali kvalifikacij za ligo prvakov, ampak bili neposredno uvrščeni vanjo. Seveda, če bi jim mesto zagotovilo Zaporožje z zmago na turnirju v Avstriji, nato pa bi jim EHF naknadno prižgala rdečo luč. Skratka, zmeda, kakršno smo z Dunaja že vajeni, na primer v zvezi s tematiko kazni.

Stanje negotovosti pa je nedvomno končano: v kvalifikacije za ligo prvakov odhaja ukrajinski prvak, ki bo ob morebitni uvrstitvi v to tekmovanje domače tekme igral v Kijevu. Odločitev je najmanj nenavadna, sploh glede na zadnje dogodke v zvezi z letali in tudi glede na dejstvo, da je na primer Izraelu EHF prepovedala igranje domačih tekem. Dvojna merila? Presodite sami.

Juriš na državni in pokalni naslov

"To je za nas še en šok, a tako pač je. Osebno ekipe ne bi pustil na letalu za Ukrajino ... Zdaj se bomo osredotočili na pokal EHF, v katerem je veliko dobrih ekip. Čakamo na svojega nasprotnika v 3. krogu," se je v prihodnost obrnil direktor Tomaž Juršič.

"Vse sile bomo usmerili v državno prvenstvo in pokal, vse naslove si želimo vrniti v Velenje. Vemo, da bo sezona zelo težka, kljub spremembam ima Celje še vedno zelo kvalitetno ekipo, tu je tudi Maribor. A po enem letu skupnega dela in z novinci smo močnejši. Vesel sem dobre priprave igralcev. Upamop da jo bomo zadržali do konca, saj je bila ravno lani iztrošenost kriva za izgubo naslova," pa je povedal trener Ivan Vajdl.

Prišli trije reprezentanti

Popolnega remonta kot pred lansko sezono Gorenje ni doživelo. A seveda povsem brez sprememb ni šlo. In po imenih sodeč je velenjska ekipa močnejša kot pred letom. V Rdečo dvorano so prispeli štirje novinci. Najodmevnejše ime je desni zunanji, poljski reprezentant Michal Szyba. V Gorenjeva vrata iz Trima prihaja slovenski reprezentant Klemen Ferlin.

Na levem in srednjem zunanjem položaju bo deloval mladi Črnogorec Miloš Božović, ki je nazadnje igral v španskem Valladolidu. Kopici svojih koroških znancev, ki se v Velenju tradicionalno dobro počutijo, pa se pridružuje krožni napadalec Blaž Kleč, ki je zadnja leta uspešno igral v Mariboru. Iz Krke se v Velenje vračata tretji vratar Rok Zaponšek in levi zunanji igralec Aleksander Špende, oba nekdanji mladinska reprezentanta.

Klub se je po lanski sezoni ali že med njo poslovil od Klemena Cehteta (Aix, Francija), Darka Cingesarja in Emirja Taletoviča, oba bosta po novem igrala v Mariboru, in Nejca Brgleza, ki bo kot posojeni rokometaš branil v Sevnici.

Ne spreglejte