Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
15.19

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Alem Toskić Žiga Mlakar Celje Pivovarna Laško

Torek, 16. 1. 2024, 15.19

3 mesece, 1 teden

kapetan ostaja v celju do leta 2026

Žiga Mlakar in Celjani so se dogovorili za podaljšanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
finale pokala, Jeruzalem Ormož : Celje Pivovarna Laško Žiga Mlakar | Žiga Mlakar in Celjani so se dogovorili za podaljšanje pogodbe za dve leti. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Žiga Mlakar in Celjani so se dogovorili za podaljšanje pogodbe za dve leti.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Kapetan Celjanov Žiga Mlakar, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi, je s svojim matičnim klubom podaljšal pogodbo še za dve leti, so sporočili iz celjskega kluba.

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško, superpokal Stefan Žabić
Sportal Poškodba člana Celja in slovenske reprezentance

Mlakar je bil vzgojen v Celju, kjer je prvič za mlajše dečke nastopil v letu 2003, za člansko ekipo pa debitiral leta 2010. Medtem je eno leto preživel v Mariboru, kasneje pa izziv našel pri Wisli Plock in Zagrebu, a se leta 2020 spet vrnil v matični klub, za katerega je dosegel več kot tisoč zadetkov. 

"Zelo sem vesel, da ostajam del te ekipe, del tega kluba. To mi veliko pomeni in upam, da bom s svojim vložkom, delom in izkušnjami pomagal vsem fantom in pa klubu, da dosežemo zastavljene cilje. Želim si držati čim višjo raven igre do konca svoje kariere in da v teh zadnjih letih kariere ne bom imel več resnih poškodb," je za klubsko stran dejal 33-letnik, ki se je z RK Celje Pivovarna Laško dogovoril za podaljšanje pogodbe za dve leti, tako da v klubu ostaja do leta 2026.

"Pravi primer profesionalca"

"Žiga je pravi primer profesionalca z neverjetnimi delovnimi navadami in voljo do treninga. S svojim obnašanjem in odnosom na ter ob robu rokometnih igrišč je lahko vzor vsem soigralcem in mlajšim generacijam. Vse v svoji karieri je zgradil s trdim delom in profesionalnim odnosom, velikokrat gre tudi prek svojih zmožnosti. Je pravi kapetan. Za nas je to super odločitev, saj lahko še veliko ponudi temu klubu, ob tem pa je lahko marsikomu med mladimi vzornik. Veseli me, da se je Žiga odločil za takšen korak in bo svojo kariero nadaljeval v matičnem klubu," je ob podaljšanju sodelovanja dejal trener Alem Toskić.

"S svojim obnašanjem in odnosom na ter ob robu rokometnih igrišč je lahko vzor vsem soigralcem in mlajšim generacijam." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "S svojim obnašanjem in odnosom na ter ob robu rokometnih igrišč je lahko vzor vsem soigralcem in mlajšim generacijam." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pomembna poteza kluba

"Gre za zelo pomembno potezo kluba z vidika naslednjih dveh sezon. Žiga se je v tej sezoni zelo izkazal kot kapetan ekipe in postal pravi vodja na in ob igrišču. Tudi ob težki poškodbi je ostal v stiku z ekipo in ji pomagal s svojimi nasveti v slačilnici in ob igrišču. Njegove izkušnje so za vse te mlade fante v ekipi neprecenljive. Na njegovem položaju igra tudi Mai Marguč in želeli smo si, da Žiga ostane v klubu še naslednjih nekaj sezon in kot mentor pomaga Maiu pri njegovem razvoju. Kapetan ostaja v Celju, želimo mu uspešno nadaljevanje kariere v matičnem klubu in srečo s poškodbami," pa je v klubski mikrofon misli strnil direktor kluba Miroslav Benicky.

Ne spreglejte