Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
3. 4. 2017,
13.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Željko Babić RK Gorenje Velenje trener Borut Plaskan

Ponedeljek, 3. 4. 2017, 13.43

6 let, 7 mesecev

Novi velenjski trener?

Željko Babić (zelo) resen kandidat za prihod v Gorenje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
željko babić babic | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji hrvaški selektor Željko Babić se resno pogovarja o prevzemu trenerskega mesta pri rokometaših velenjskega Gorenja.

V zadnjih štirih letih je Gorenje zamenjalo štiri trenerje. Po slovesu Branka Tamšeta so se na njegovi klopi zvrstili Ivan Vajdl, Gregor Cvijič, Marko Šibila in aktualni trener Borut Plaskan. V Velenju so večkrat podčrtali, da si v tem smislu želijo veliko več ustaljenosti in stanovitnosti. 

Zelo velika verjetnost je, da bodo novo ero začeli z Željkom Babićem, 44-letnim Hrvatom, ki je trenutno prost, potem ko je moral oditi s hrvaške reprezentančne klopi. To se je zgodilo ravno po porazu Hrvaške s Slovenijo na kultni tekmi za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji. Po naših informacijah je vodstvo velenjskega kluba že sestankovalo z njim, uradne potrditve sodelovanja še ni, a naj bi bil dogovor zelo blizu.

"Pogovarjamo se z več kandidati. Ali je Babić najresnejši? Tega ne bi komentiral," je bil pričakovano zadržan Gorenjev direktor Matej Avanzo.

Gorenje išče želeno identiteto na igrišču. Naslova prvaka ni osvojilo od leta 2013. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gorenje išče želeno identiteto na igrišču. Naslova prvaka ni osvojilo od leta 2013. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vrhunca hrvaško in belorusko obdobje

Največji Babićev trenerski uspeh je bron na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem. V Riu je bila Hrvaška pod njegovim vodstvom peta, v Franciji pa, kot smo omenili, četrta. Med letoma 2013 in 2015 je Babić vodil beloruskega prvaka Meškov, ki do njega še vedno goji velike simpatije. Z njim je dvakrat osvojil prvenstvo in pokal ter dvakrat zaigral v finalu regionalne lige. Leta 2009 je nekaj mesecev vodil tedanjega prvoligaša iz Krškega.

Večino igralske kariere je Babić preživel v Zagrebu, s katerim je bil dvakrat evropski prvak, Metkoviću in v Italiji.

Ne spreglejte