Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
21. 3. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Borut Plaskan RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško

Torek, 21. 3. 2017, 10.57

6 let, 7 mesecev

(Pre)skormna sezona Velenjčanov

Gorenje izbor dveh direktorjev in dveh trenerjev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Gorenje Berlin | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Velenjski rokometaši v spomladanski dirki za prvenstveno in pokalno lovoriko vlogo favorita predajajo Celjanom, neobremenjenost in lakota po lovorikah pa bi lahko bila njihova plusa.

"Veliko ljudi in trenerjev se je zamenjalo. Gotovo tudi zaradi tega nekateri igralci niso pokazali tistega, kar smo od njih pričakovali. Kar imamo, imamo. Morda bi lahko še koga pripeljali, a verjamem v te fante. V dobri formi smo, poskušali bomo narediti vse, da se čim bolje postavimo po robu Celju," pravi trener Gorenja Borut Plaskan, ki je zmagovito začel končnico državnega prvenstva in bil izbran za najboljšega trenerja lige Seha v marcu.

Štirje očetje zasedbe

Velenjčani na naslov državnega prvaka čakajo štiri leta. Prav toliko trenerjev se je v tem času zvrstilo v Rdeči dvorani. Aktualno ekipo so tako sestavljale kar štiri osebe: nekdanji in zdajšnji direktor Tomaž Juršič in Matej Avanzo ter nekdanja trenerja Gregor Cvijič in Marko Šibila. Kadrovska stanovitnost je torej nekaj, kar so v Velenju vsekakor izgubili.

Borut Plaskan se ne obremenjuje s klubskim iskanjem svojega naslednika. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Borut Plaskan se ne obremenjuje s klubskim iskanjem svojega naslednika. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje
Iščejo jo, tako kot rezultat(e). "Po lanski sezoni je klub zapustilo šest igralcev. Zamenjave so bili nekateri izkušeni in drugi mladi. Jeseni smo imeli težave s poškodbami, ki smo jih kar dobro prebrodili. Tudi odmevni zmagi nad Zagrebom in Berlinom sta bili doseženi v nepopolni postavi. Ekipa se je formirala tako, kot se je, in s tem moramo biti zadovoljni," pravi Plaskan, dolgoletni pomočnik različnih trenerjev, ki je jeseni zamenjal Šibilo.

Sezona, ki ne bo vpisana v zlate klubske knjige. Vseeno je Gorenje v igri še za dve domači lovoriki. Tudi za naslov prvaka, ki ga čaka od leta 2013. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Sezona, ki ne bo vpisana v zlate klubske knjige. Vseeno je Gorenje v igri še za dve domači lovoriki. Tudi za naslov prvaka, ki ga čaka od leta 2013. Foto: Žiga Zupan/Sportida Smola, poškodbe in še kaj

Zamenjali pa so se tudi številni igralci, a na nekaterih tekmah so bili večje razočaranje pravzaprav tisti, ki so ostali in imajo za sabo že kar nekaj sezon Evrope.

"Nekateri igralci so v formi v določenem delu sezone. Rok Golčar je dobro igral, ko je imel več minut kot Matjaž Brumen. Po mojem prihodu je več priložnosti dobil drugi. Vid Levc je bil jeseni zelo dober, zdaj pa je eksplodiral Gregor Potočnik.

V določenih tekmah smo več pričakovali od Nika Medveda, za katerega pa verjamem, da bo prišel v pravo formo," v kapetana, ki je vmes odlično odigral z Ribničani, verjame trener: "Klemen Ferlin se vrača po poškodbi, dolga odsotnost se mu pozna. Rok Zaponšek je pokazal nekaj zelo dobrih tekem."

Velenjčani Celjanov niso premagali že več kot tri leta. | Foto: Vid Ponikvar Velenjčani Celjanov niso premagali že več kot tri leta. Foto: Vid Ponikvar

V zavetrju

Celjani so v končnici vsekakor favoriti, a ravno napad iz njihovega zavetrja bi lahko bil velik spodbudni element za Velenjčane, ki si sezono rešujejo na domačem prizorišču. Navsezadnje sta zanje še vedno dosegljivi dve domači lovoriki.

"Na žalost smo zelo kmalu ostali brez Evrope. Prepričan sem, da smo izpadli proti glavnemu favoritu za osvojitev pokala. Z njim smo se dobro kosali, ampak tak je bil pač žreb. V regionalni ligi so bile tekme tudi po 14-dnevnih premorih. Nismo bili v pravem ritmu. V državnem prvenstvu si bodo tekme večinoma sledile ob sobotah. Končnica je dokaj raztegnjena, kar je v redu, saj se ekipe lahko dobro pripravijo," je optimist Plaskan.

Borut Plaskan o regionalni ligi Seha:


Gorenje Velenje | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc Gorenje je v prvi sezoni regionalne lige Seha med deseterico doseglo šesto mesto. To je verjetno boljše od vtisa, saj je na primer sedmi Nexe slabši za eno zmago, petouvrščeni Celjani pa so jih zbrali kar pet več. Kar precej je bilo tekem, ko so imeli Velenjčani točko ali zmago skoraj na pladnju, a so jo zakockali.

"Ko smo šli v ligo Seha, smo vedeli, da bo prišla tudi serija porazov, saj gre za močne ekipe. Res pa je, da bi na šestih pomladanskih tekmah lahko dosegli kakšno zmago več.

Blizu smo ji bili proti Vardarju, kar bi bil res velik skalp. Metalurg in Nexe sta dobri ekipi, predvsem doma. Žal nam proti njima ni uspelo, čeprav smo imeli stvari večinoma pod nadzorom. Imamo črne luknje, ki jih moramo čim bolj izničiti. Zadnji zmagi sta prinesli napredek s psihološkega vidika."
Ne spreglejte