Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
2. 4. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Riko Ribnica reli Patrik Leban

Nedelja, 2. 4. 2017, 19.15

6 let, 6 mesecev

Športna dvoživka

Patrik Leban: poleti suče volan, prej in potem pa tekmece

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
patrik leban reli | Foto Črn trn

Foto: Črn trn

Patrik Leban je športnik, ki se udejstvuje kar na dveh področjih, v reliju in rokometu.

Primorec Patrik Leban je že nekaj sezon med najboljšimi organizatorji igre na slovenskih rokometnih igriščih. Svoje sposobnosti je na še vidnejše mesto v izložbi kariere postavil to sezono, ko z Ribničani igra na evropski sceni, v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). O njem je pred svetovnim prvenstvom razmišljal tudi selektor Veselin Vujović.

Sedemindvajsetletnik, ki je pred ribniškim obdobjem igral za Col, Ajdovščino, Sežano in Krko, pa je pravzaprav športna dvoživka. Nastopa namreč tudi v državnem prvenstvu v reliju.

"To je moj in bratov hobi. On me je okužil, imava vsak svoj dirkalnik. Ob koncu sezone gredo nekateri na morje, jaz pa se usedem v dirkalnik," pove ponosni lastnik znamenitega yuga, ki torej med sezono z izvrstnim tehničnim znanjem suče tekmece na rokometnih igriščih, poleti pa volan.



Brat proti bratu

Z bratom imata svojevrstne družinske derbije. "Na začetku sem bil bratov sovoznik, zdaj pa se boriva drug z drugim. To sva prvič uresničila lani. V določenih trenutkih sem bil jaz boljši, a teh je bilo zelo malo," priznava z nasmeškom.

A njegova dirkalna biografija potrjuje, da spreten ni le z žogo, ampak tudi z volanom: "Predlani sem bil državni podprvak v gorskohitrostnih dirkah, lani pa sem na enem od relijev osvojil drugo mesto."

Patrik Leban zna stopiti na plin. | Foto: Črn trn Patrik Leban zna stopiti na plin. Foto: Črn trn

Rad(i) bi grozil(i) Celju in Gorenju

Nazaj k rokometu. Lani je bil soavtor najboljše sezone v zgodovini ribniškega kluba, ki tudi v letošnji sezoni kroji vrh prvenstva. Širši vrh ali … "Zakaj ne bi enkrat tudi mi ogrozili Celja in Gorenja? Če ne za prvo, pa za drugo mesto. Realno pa najbrž je, da se borimo za tretje."

Še ena možnost za presežek ostaja pokal. V tem tekmovanju so se Ribničani drugič zapored zavihteli na zaključni turnir. V polfinalu se bodo pomerili z Mariborom, ki je v prvenstvenem pogledu daleč za njimi. Leban upa, da bo na njem že lahko pomagal soigralcem, saj jih v zadnjih tednih spremlja z roba igrišča zaradi zloma prsta na roki.

Tudi zanj je napočil čas za korak naprej, prvo epizodo v tujini. V svoje vrste ga je po poročanju Dela in Ekipe SN zvabil hrvaški podprvak Nexe. Kaj pa reprezentanca? "Ne vem, kdo bi igral rokomet, še posebej ambiciozen, ne da bi si želel v reprezentanco. Še naprej bom trdo delal in treniral. Bomo videli."

Ne spreglejte