Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
27. 12. 2016,
9.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Marko Bezjak Miha Zarabec Veselin Vujović Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca David Razgor rokomet Staš Skube Patrik Leban

Torek, 27. 12. 2016, 9.26

6 let, 6 mesecev

Rokometna reprezentanca dva tedna pred svetovnim prvenstvom

Kdo vse se je podil po selektorjevih mislih?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
leban skube furlan

Iz različnih razlogov je položaj organizatorja igre v rokometni reprezentanci postal precej osiromašen. V igri za vpoklic je bilo nekaj alternativ, ki še pred kratkim niso prišle niti v širši izbor.

Uroš Zorman bo v rokometni reprezentanci očitno "mož za posebne potrebe", za nekatere tekme in načeloma ne bo odpotoval na svetovno prvenstvo. Zaradi poškodbe rebra je vprašljiv tudi nastop Deana Bombača. Manevrski prostor na položaju organizatorja igre, ki je še pred kratkim ponujal razkošen nabor kandidatov, se je tako za selektorja Veselina Vujovića bistveno zožil.

Misija, da bi bili v reprezentanci kar trije člani Ribnice, se ni posrečila. | Foto: L. G. Misija, da bi bili v reprezentanci kar trije člani Ribnice, se ni posrečila. Foto: L. G. Brez obeh Skubetov

Sebastian Skube se je reprezentanci odpovedal že pred meseci. Vujović ga ni prepričeval o nasprotnem, ker si, kot je pojasnil, ne želi, da bi morda (spet) izpadel iz ekipe pred prvenstvom. Ne meni pa, da ekipa Skubeta stoodstotno potrebuje. Njegov brat Staš, ki ima za sabo odlično jesen v dresu Picka in bi bil zanesljivo na širšem seznamu 28-erice, je sodelovanje odpovedal iz družinskih razlogov.  

Vujović je omenjal, da je razmišljal o odličnem organizatorju iz Ribnice, hita letošnje sezone, Patriku Lebanu. A kot je pred časom prednost pred Janom Pucljem dobil Tilen Kodrin zaradi več izkušenj na višji ravni tekmovanj, je tudi tokrat verjetno odločila podobna analogija. Vabilo je dobil David Razgor iz Celja, ki je v zadnjih mesecih odigral nekaj odličnih tekem. A ima bistveno manj reprezentančnih kljukic kot njegov oboleli brat Simon.

Selektor je razmišljal tudi o Vasji Furlanu, izkušenem Primorcu, ki nastopa za deseti klub francoske lige Ivry. Temeljiteje ga je spoznal v sezonah, ko je nastopal za udeleženca lige Seha, slovaški Tatran.

Marku Bezjaku - na fotografiji v reprezentančnem dresu - gre v nemškem Magdeburgu odlično. V zadnjem krogu je ta brez njegove pomoči premagal kar prvake Rhein-Neckar.  | Foto: Reuters Marku Bezjaku - na fotografiji v reprezentančnem dresu - gre v nemškem Magdeburgu odlično. V zadnjem krogu je ta brez njegove pomoči premagal kar prvake Rhein-Neckar. Foto: Reuters

Osrednja vloga za Marka Bezjaka

Nihče od naštetih torej ni ne na pripravah ne med rezervami na položaju, kjer so vrste nenadoma precej razredčene. Izkušenejša (prva) izbira je Marko Bezjak, ki je bil odličen tako na olimpijskih igrah kot na kvalifikacijah zanje. Če bo Razgor v bitki za svetovno prvenstvo prehitel Miho Zarabca, bo to veliko presenečenje.

Glede na to, da sta poleg povratnika Boruta Mačkovška sveža obraza tudi leva zunanja Nik Henigman in Jan Grebenc, je jasno, da se bo Slovenija predstavila v spremenjeni in pomlajeni zasedbi.

Ne spreglejte