Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
14. 12. 2016,
14.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

rokomet Veselin Vujović Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo

Sreda, 14. 12. 2016, 14.05

6 let, 6 mesecev

Seznam rokometnih reprezentantov pred svetovnim prvenstvom

Koga je povabil slovenski selektor?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Slovenija Švica rokomet | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović je sporočil ožji seznam kandidatov za svetovno prvenstvo v Franciji, ki bodo 22. decembra začeli priprave v Zrečah.

Rokometno reprezentanco januarja čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji. Igrala bo v skupini v Metzu skupaj z Angolo (12. januar), Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala potujejo prve štiri ekipe, a si je še kako pomembno priboriti čim boljše izhodišče, saj se "slovenska" skupina B križa s skupino A, v kateri med drugim nastopajo gostitelji Francozi.

Slovenija je pred dvema letoma v Katarju zasedla osmo mesto. Leta 2013 je bila v Španiji četrta. V kvalifikacijah za prvenstvo je na dveh tekmah izločila četrto ekipo z evropskega prvenstva Norveško. Pred prvenstvom bodo Slovenci odigrali tri prijateljske tekme: 30. decembra v Brežicah s Savdsko Arabijo, 6. in 8. januarja pa v Toulousu in Montpellieru s Francijo.

Ožji seznam reprezentančnih kandidatov (21 igralcev)

 

Bombačeva rebra

Težave s poškodbo reber ima Dean Bombač, ki je vprašljiv. Kapetan Uroš Zorman bo na pripravah, a v dogovoru s selektorjem ni pripravljen za veliko težkih tekem v kratkem času. Nihče od njiju ni dokončno prečrtan za prvenstvo. Staš Skube je odpovedal sodelovanje iz osebnih razlogov. Na srednjem zunanjem položaju sta trenutno tako najzanesljivejša kandidata Marko Bezjak in Miha Zarabec, na skrajšanem seznamu je tudi David Razgor. Položaj, ki je bil leta glavna odlika reprezentance, dobiva vse več vprašajev.

Odsotnost Deana Bombača bi Slovenijo lahko zelo bolela. | Foto: Vid Ponikvar Odsotnost Deana Bombača bi Slovenijo lahko zelo bolela. Foto: Vid Ponikvar
"Bombač je poškodovan, ne vemo, kakšen premor bo potreboval. Ne bo ga v prvi fazi priprav. Staša Skubeta ni na seznamu 28-erice. Pokazal je kakovost, poziv si je zaslužil, a se mi je zanj zahvalil, ker mora rešiti neke osebne težave. Zormana skoraj gotovo ne bo na SP. Ne more igrati težkih tekem na dva dni, saj ni imel pravega počitka, v klubu pa veliko igra. Vadil bo z blažjo intenziteto, nato pa se predvidoma vrnil v klub. Razgor je bil velikokrat v senci Zarabca, a je bil po drugi strani od njega kdaj celo boljši. Bezjaka bomo vrnili na njegov standardni položaj organizatorja igre," je izbor srednjih zunanjih igralcev utemeljil Veselin Vujović.

Izkušnje in mladost

Poleg ribniškega dvojca Nik Henigman-Jan Grebenc je še eno priložnost dal Borutu Mačkovšku, čeprav ga ta z igro ni prepričal. Druga izbira na levem krilu je Tilen Kodrin, saj ima Simon Razgor spet težave z zdravjem. Na ožjem seznamu je vratar Maribora Urh Kastelic. Prvo ime v vratih najbrž ostaja Gorazd Škof. Desni zunanji David Miklavčič je železni repertoar reprezentance. Gašper Marguč je na desnem krilu dobil prednost pred Mariem Šoštaričem.

Širši seznam reprezentance (28 igralcev):

Vratarji: Urh Kastelic (Maribor Branik), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Primož Prošt (Göppingen, Nem), Matevž Skok (Zagreb, Hrv) in Gorazd Škof (PSG, Fra);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb, Hrv), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem, Mad), Simon Razgor (Meškov Brest, Blr) in Mario Šoštarič (Pick Szeged, Mad);

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg, Nem), Dean Bombač, Uroš Zorman (oba Vive Tauron Kielce, Pol), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier, Fra), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Vid Levc (Gorenje Velenje), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, David Razgor, Miha Zarabec (vsi Celje Pivovarna Laško) in David Miklavčič (Zagreb);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem, Mad), Matej Gaber (Pick Szeged, Mad), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Miha Žvižej (Montpellier, Fra).
Ne spreglejte