Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2012,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nikola Karabatić

Ponedeljek, 5. 11. 2012, 12.34

8 let

Želita ga Srbija in Črna gora, Karabatić spet za Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski rokometni zvezdnik Nikola Karabatić je odigral tekmo po več kot mesecu dni in vtkal štiri gole v zmago Francije nad Turčijo. Njegovi snubci bodo bržkone ostali praznih rok.

Nikola Karabatić se je tudi tekmovalno vrnil v francosko reprezentanco. V kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2014 je zaigral proti Turčiji. Ob njegovem jubilejnem 200. nastopu je zabil štiri gole, Francija pa je na gostovanju slavila kar s 33:20. Po tekmi je zvezdnik dejal, da si je močno želel igrati. Zaradi domnevne vpletenosti v stavniško afero Montpellier mu je sodišče po tekmi s Parizom konec septembra namreč prepovedalo treninge in tekme z ekipo, a je nato ugodilo pritožbi ter njega, mlajšega brata Luko, Primoža Prošta in Issama Teja brez varščine znova spustilo na igrišče. Že pred tem je prav tako brez varščine dovoljenje za igranje in treniranje dobil Dragan Gajić. Zaradi prepovedi treningov in tekem je v zadnjem mesecu Karabatić večinoma vadil v fitnesu, boksal in igral tenis. Prejšnji teden ga je po pogovoru v ekipo vrnil Montpellier, takoj nato pa ga je francoski selektor Claude Onesta naknadno poklical še v reprezentanco.

Zaradi njegovih težav v Franciji pa so številne načrte začeli kovati po Balkanu, kjer želijo izrabiti Karabatićeve korenine. Oče Branko namreč izhaja iz Hrvaške, mama Radmila pa iz Srbije. Karabatić je bil rojen v Nišu in pred dnevi je srbski selektor Veselin Vuković za Sportski žurnal dejal, da če bi le Nikola privolil v igranje za omenjeno reprezentanc, bi bile formalnosti hitro urejene. V Črni gori so še dejavneje plezali po družinskem drevesu. Ugotovili so, da je Nikolova babica po očetovi strani iz Budve, pripravljenost igrati za črnogorsko reprezentanco, ki je sicer ta hip po zmagi nad Nemčijo in Češko pravi hit kvalifikacij, pa naj bi prek agenta izrazil kar sam. Tudi na Hrvaškem so zastrigli z ušesi. Zoran Gobac je potrdil zanimanje Zagreba za slovitega zvezdnika, ni izključil niti reprezentance. Skratka, kar naenkrat si vsak košček Karabatića lastijo skoraj vsi. A če si res ne bi želel več nastopati za Francijo, bi brez dvoma odbil poziv Oneste. V vsakem primeru pa morajo od zadnjega nastopa za »prejšnjo« reprezentanco do debija v dresu druge države miniti vsaj tri leta. Kot trenutno kaže, so vsi balkanski upi glede Karabatića torej utopija.

Ne spreglejte