Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 1. 2022,
10.35

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

5

Natisni članek

Vincent Gerard Francija Nikola Karabatić EP v rokometu 2022

Sreda, 12. 1. 2022, 10.35

2 leti, 3 mesece

velik razkorak med zahtevami pred prihodom na ep in razmerami na prizorišču

Francoska zvezdnika zgrožena nad razmerami na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

5

Nikola Karabatić | Nikola Karabatić, ki je covid-19 prebolel okoli božiča, ni navdušen nad razmerami v Szegedu. | Foto Guliverimage

Nikola Karabatić, ki je covid-19 prebolel okoli božiča, ni navdušen nad razmerami v Szegedu.

Foto: Guliverimage

Francoska rokometna reprezentanca je v torek pripotovala na prizorišče evropskega prvenstva v Szeged, kjer so jo, milo rečeno, presenetili precej ohlapni sanitarni pogoji, na kar je opozorilo več članov izbrane vrste, pa tudi selektor. 

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Hrvaška
Sportal Loterija v boju za evropsko slavo, v kateri imajo svoje načrte tudi Slovenci

 

Madžarska in Slovaška bosta v prihodnjih dneh družno gostili rokometno evropsko prvenstvo za moške. Prvi del bo potekal v petih mestih, tudi v Szegedu, kamor so v torek pripotovali Francozi, ki jim bodo v tem delu nasproti stali aktualni podprvaki Hrvati, Srbi in Ukrajinci.

Severna Makedonija rokomet
Sportal Velike težave pred EP, udarec tudi za prve nasprotnike Slovencev

Karabatića razmere presenetile

Galski petelini, ki so se morali pred prihodom na prvenstvo stare celine držati strogih ukrepov, so imeli med pripravami veliko težav z okužbam in poškodbami. Te so načele četo Guillaumeja Gilleja, ki se poskuša izogniti novim zapletom s koronavirusom in, kot zatrjuje, striktno upošteva vse ukrepe. A ti so na Madžarskem, kot kaže, precej ohlapni, na kar sta najbolj glasno opozorila zvezdnika Nikola Karabatić in vratar Vincent Gerard.

"Bili smo osupli, da ne rečem šokirani, nad razmerami, v katerih poteka tekmovanje. Pred prihodom smo upoštevali stroge protokole, da ne bi prišlo do okužb, nato pa prispemo v hotel, v katerem skoraj nihče ne nosi mask. Jemo v istih prostorih kot drugi gostje, turisti. Sami smo si naložili veliko omejitev, da bi se zaščitili, tukaj pa so razmere milo rečeno presenetljive," je v pogovoru s francoskimi mediji dejal Karabatić, ki je bil okužen okoli božiča.

slovenska rokometna reprezentanca, Slovenija : Hrvaška
Sportal Priprav je konec, zdaj gre zares. To je Vranješeva selekcija za EP.

"Ko se po hotelu ljudje sprehajajo v kopalkah, brez mask, ko gredo na bazen, je za nas kar šok. Zdravstveni protokoli tu so, milo rečeno, drugačni, kot smo jih vajeni," pravi vratar Gerard. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ko se po hotelu ljudje sprehajajo v kopalkah, brez mask, ko gredo na bazen, je za nas kar šok. Zdravstveni protokoli tu so, milo rečeno, drugačni, kot smo jih vajeni," pravi vratar Gerard. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zdravstveni protokoli precej drugačni

Presenečen je bil tudi Gerard, ki pravi, da so bili ukrepi na zadnjih dveh tekmovanjih v Egiptu in Tokiu precej bolj strogi, mehurčki pa precej bolj nepropustni.

"Ko se po hotelu ljudje sprehajajo v kopalkah, brez mask, ko gredo na bazen, je za nas kar šok. Zdravstveni protokoli tu so drugačni, kot smo jih vajeni. Zelo se trudimo, da ne bi prišlo do okužbe, zato se nam zdijo takšni prizori čudni. Ne želim se prepirati, a menim, da vse skupaj ni prav spoštljivo do ekip, ki se na vse pretege trudijo, da pridejo v dobrem stanju na prvenstvo," pravi izkušeni čuvaj mreže.

slovenska rokometna reprezentanca, trening, Ljubomir Vranješ
Sportal Miroljubni Šved ob prihodu v Slovenijo doživel presenečenje

Selektor Guillaume Gille upa, da bo EHF ukrepala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Selektor Guillaume Gille upa, da bo EHF ukrepala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Razkorak je zelo velik

Na razmere se je odzval tudi selektor Gille, ki je puščice usmeril proti krovni evropski rokometni zvezi (EHF). "Razkorak med striktnimi protokoli, ki so jih pred prihodom na prvenstvo zahtevali pri EHF, in soočanjem s koronavirusom v tej državi, je zelo velik. EHF se očitno ni zdelo primerno, da bi povsod zahtevali enake standarde, ukrepe. Upam, da bodo naše povratne informacije organizatorje spodbudile, da se stvari čim prej uredjo, saj tako velika vrzel ni sprejemljiva."

Francozi bodo prvo tekmo odigrali v četrek ob 20.30 proti Hrvatom.

Ne spreglejte