Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
29. 8. 2017,
19.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Uroš Rapotec Boris Popovič Veselin Vujović Koper 2013

Torek, 29. 8. 2017, 19.55

6 let, 7 mesecev

Predstavitev koprske ekipe

Vujović o Kopru: Čez kakšno sezono bitka za naslov prvaka

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
koper 2013 predstavitev | Foto FMA

Foto: FMA

Čeprav veliko prometa z igralci ni bilo, se je novi trener koprskih rokometašev Veselin Vujović odločno in zagnano lotil dela v novem okolju.

Prišel je presenetljivo. Ob strani je Veselin Vujović pustil tudi finančno mamljivejše ponudbe in se je raje lotil naloge v klubu, kjer ni dobil nobene kapitalne okrepitve. Odšla sta Rok Gašperšič in Jan Gorela. Prišel pa je Janez Guček. Ob pomoči izkušenih kapetana Uroša Rapotca, Jureta Vrana in Blaža Vončine so hrbtenica ekipe Tilen Sokolič, Aleks Vlah, Grega Krečič, Adam Bratkovič in drugi.

"Prepričan sem, da se bo o tej ekipi še veliko govorilo"

Slovenski selektor v Kopru nadaljuje delo z generacijo fantov, ki so v klubu pravzaprav že vso kariero. Gre za številne nekdanje in aktualne mladinske reprezentante, ki so s Koprom 2013 potovali navzgor skozi nižavja slovenskih lig, vse finale pokala in evropskih tekmovanj. A tu se ob ambicioznem Vujoviću nikakor ne nameravajo ustaviti.

Veselin Vujović (levo) je podpisal odprto pogodbo. Ob primerni ponudbi iz tujine lahko odide. | Foto: FMA Veselin Vujović (levo) je podpisal odprto pogodbo. Ob primerni ponudbi iz tujine lahko odide. Foto: FMA
“Koper je čudovito mesto, v katerem sem se odlično znašel. Zame je prihod sem velik izziv, saj je ekipa mlada in je treba še mnogo postoriti. S fanti trdo delamo in se pripravljamo na prihajajočo sezono. Realno gledano lahko pričakujemo, da bomo čez kako sezono naskakovali sam vrh in se borili za naslov državnega prvaka in igranje v Evropi. Do tega je pa še daleč, o tem bomo govorili, ko bo čas za to. Zdaj smo na začetku zgodbe in čaka nas še ogromno dela, da pridemo tja, kamor želimo. Prepričan sem, da se bo o tej ekipi še veliko govorilo," je na predstavitvi koprske ekipe dejal Vujović.

Kdo igra za Koper?

Vratarji: Jure Vran, Blaž Vončina, Martin Kocjančič

Igralci: Uroš Rapotec (kapetan), Žiga Smolnik, Adam Bratkovič, Nino Gržentič, Aleks Vlah, Dani Zugan, Jaka Moljk, Dean Dolenc, Tilen Sokolič, Marko Matijaševič, Nejc Planinc, Janez Guček in Rok Marić

Strokovni štab: Veselin Vujović (glavni trener), Vanja Kralj (pomočnik trenerja), Saša Roganović (trener vratarjev), Zlatko Vlah (vodja moštva) in Nick Jurdana (fizioterapevt)

Kaj pa sta povedala predsednik kluba Aljoša Bertok in koprski župan Boris Popovič?

Boris Popovič (župan MOK): "Veseli smo, da imamo v Mestni občini Koper tako uspešen klub, ki nadaljuje delo predhodnika (RK Cimos Koper, op. p.) tako kar zadeva nastopanje v članski kategoriji kot delo z mladimi. Mislim, da je prihod Veselina Vujovića nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo za nadaljnji razvoj rokometa v Kopru. Tudi nadalje bomo pomagali in podpirali mlade rokometaše, ki zastopajo Koper in ga postavljajo visoko na lestvici rokometnih mest v Sloveniji in v Evropi." Aljoša Bertok, predsednik Kopra 2013 | Foto: Valentina Franza/RD Koper 2013 Aljoša Bertok, predsednik Kopra 2013 Foto: Valentina Franza/RD Koper 2013
Aljoša Bertok (predsednik RD Koper): "Hvaležni smo Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču za izkazano podporo in pomoč, ki nam jo ponujajo že od vsega začetka, saj imamo vrhunske pogoje za vadbo in s tem za razvoj in rast društva. Brez podpore MOK ne bi dosegli vsega tega, kar smo v tako kratkem času, in želim si, da bi se naše sodelovanje še nadgradilo. Brez podpore obeh akterjev – Mestne občine Koper in našega generalnega pokrovitelja Zavarovalnice Sava nam najverjetneje ne bi uspelo pridobiti na svojo stran Veselina Vujovića. Fantje (igralci), strokovni štab in uprava se tega dobro zavedamo, zato vsi trdo delamo z namenom doseganja čim boljših rezultatov v sezoni, ki je pred nami."

Koper slavil v Dobovi, Loka pa na Šilčevem memorialu

Koprčani so pretekli konec tedna zanesljivo slavili na pripravljalnem turnirju v Dobovi. Drugi memorial, ki ga prirejajo nekdanji klubi Jožeta Šilca, pa so dobili Škofjeločani.

Vrstni red:

1. Urbanscape Loka
2. Riko Ribnica
3. Slovan
4. Savdska Arabija

"Videti smo bili kar v redu, čeprav imamo nekaj težav s poškodbami. Zato nista igrala Aleks Kavčič in Grega Jamnik, ki pa bosta do prvenstva ozdravela," pravi Robert Beguš, novi trener Ločanov, ki je turnir osvojil že četrtič zapored. Številčnih ciljev lani peta ekipa prvenstva nima, želja pa je uveljaviti čim več domačih obrazov.

"Šest igralcev je končalo kariero, ekipi pa smo priključili sedem mladincev, od tega jih je pet rojenih leta 2000. Prvič imam v ekipi igralce iz tega tisočletja," se je pošalil Beguš.

Ne spreglejte