Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
28. 6. 2017,
18.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

Natisni članek

Veselin Vujović Koper 2013 trener

Sreda, 28. 6. 2017, 18.40

2 leti

Rokometni selektor prihaja v Koper

Veselin Vujović namesto najvišje plače v karieri raje izbral Koper

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

2

vujovic vujović zorman | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometni selektor Veselin Vujović z dopusta o tem, zakaj je sprejel ponudbo prvoligaša iz Kopra.

Ne bo več le selektor, Veselin Vujović se vrača na trenersko klop. A ne bo sedel na klop katerega od evropskih velikanov. Postal je trener Kopra 2013, četrtega slovenskega kluba, ki ga več kot uspešno vodi peščica zanesenjakov. Reprezentanca je v Kopru vselej odlično sprejeta, nazadnje je Slovenija pred navdušeno dvorano Bonifika slavila uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Prav tedaj so se začeli stiki med Koprom 2013 in Črnogorcem, ki je brez trenerskega angažmaja od septembra lani. Pogodba je bila podpisana danes. Zakaj se je torej Vujović odločil za Koper, čeprav je imel med drugim ponudbe iz Poljske, Ukrajine, Romunije?

S Koprom je podpisal sodelovanje za dve leti, a z možnostjo predčasnega odhoda. | Foto: RD Koper 2013 S Koprom je podpisal sodelovanje za dve leti, a z možnostjo predčasnega odhoda. Foto: RD Koper 2013

Blizu morebitnim reprezentantom

"Slovenska liga bo blizu, videl bom kandidate za reprezentanco. Pomembno je bilo tudi to, da pred evropskim prvenstvom prihodnje leto ne bom imel preveč trenerskega premora. To me ne sme ovirati. Trener prihaja v formo ob avt črti, ne v kavarnah ali na morju.

Koper ima šest mladinskih reprezentantov, mesto nas odlično sprejema, vodstvo kluba in mesta podpira moj prihod. Dogovor pa vsebuje klavzulo, da lahko v primeru resne ponudbe kadarkoli odidem," je iz Črne gore, kjer dopustuje, sporočil Vujović, ki je skladno s koprskimi finančnimi omejitvami nekoliko znižal svoj tovrsten standard.

"Gotovo me Koper ne more plačati kot Kiel, Veszprem ali Flensnburg. A finance tokrat niso bile v ospredju. Poglejte, Motor Zaporožje mi je ponudil morda največ denarja, kolikor sem ga kdaj dobil v karieri. S prihodom v Koper bi se rad še bolj naučil jezika, spoznal mentaliteto in morebitne kandidate za reprezentanco, ki jih do zdaj morda še nisem," je dodatno utemeljil svoj prihod v Bonifiko.

Celje in Gorenje z močnejšima ekipama, ampak ...

Podpisal je dveletno pogodbo z omenjeno možnostjo prekinitve, če ga pokliče velik klub. Z Vujovićem vselej pridejo ambicije. Njegov predhodnik Zoran Jovičić zvenečih okrepitev ni dobi(va)l.

Bo zdaj drugače? Selektor zatrjuje, da ne: "Da bomo šli na lov za Celjem in Gorenjem, je preoptimistično. Objektivno sta ti ekipi močnejši od nas. A zagotavljam, da se proti nikomur ne bomo kar predali. Ekipe ne bomo preveč spreminjali. Moj načrt je, da bi, če že, prišel kakšen mlad igralec, ki bi se vklopil v ekipo. Ne želimo kvariti vzdušja. Večjih okrepitev si ne moremo privoščiti. Imeli pa bomo nekoliko povečan proračun." Koper priprave začenja čez približno mesec dni.

Prihod Vujovića bo verjetno dal še dodaten impulz obalnemu rokometu in morda Koprčane potisnil še korak bližje Velenjčanom in Celjanom. Prvenstvo pa bo tako postalo bolj zanimivo.

veterani koper | Foto: Veterani v Kopru

Dvorana Bonifika je pretekli konec tedna gostila veteranski rokometni turnir KIH Handball Cup, ki se ga je udeležilo več kot 150 udeležencev iz vseh držav nekdanje republike Jugoslavije in sosednje Italije.

Skupaj torej osem ekip v moški in prav toliko v ženski kategoriji.

Turnir je bil razdeljen na dva tekmovalna dneva. Med udeleženci velja izpostaviti Pepija Manaskova, bivšega makedonskega reprezentanta in člana Celja med letoma 1998 in 2000, ki je nastopil za ekipo ZRVRM Handball - zmagovalno ekipo v moški kategoriji. Pri ženskah pa je zaigrala tudi Marta Bon, ki je nastopila za ekipo Akicja Ljubljana.

Vrstni red moški:
1.         ZRVRM Makedonija
2.         Prijedor
3.         Novi Sad 021

Vrstni red ženske:
1.         Poškodbe Ljubljana
2.         Ptuj-Novo mesto
3.         DIR Izola

Ne spreglejte