Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
13. 1. 2017,
18.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

rokomet svetovno prvenstvo Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Vid Kavtičnik Tilen Kodrin

Petek, 13. 1. 2017, 18.36

6 let, 6 mesecev

Trening pred tekmo z Islandijo

Vujović bi vse premagal za gol, Zarabec prvič v ekipi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
rokomet reprezentanca rokometna trening islandija | Foto Grega Wernig/Ekipa SN

Foto: Grega Wernig/Ekipa SN

Rokometna reprezentanca se pripravlja na drugo tekmo svetovnega prvenstva. Jutri ob 14.45 se bo pomerila z Islandijo. V ekipi bo predvidoma prvič tudi organizator igre Miha Zarabec.

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: Slovenci niso vadili v glavni dvorani, ampak v univerzitetnem središču nekoliko bolj na obrobju mesta. Po zmagi nad Angolo bo Islandija gotovo bolj trdoživ tekmec.

"Ogledali smo si tekmo s Španijo. Islandci so me presenetili. Imajo veliko novih, a dobrih igralcev. Arona Palmarssona ni, a so prvi polčas res dobro odigrali. Čaka nas zelo težka tekma. Obrambe delajo razliko na prvenstvu. Mislim, da bo tudi tokrat tako. Dobra obramba nam bo dala motivacijo tudi za napad, kjer si lahko v takšnem primeru privoščimo kakšno napako več," meni kapetan Vid Kavtičnik.

Slovenska rokometna reprezentanca nastopa na svetovnem prvenstvu v Franciji, ki poteka med 11. in 29. januarjem. Igra v skupini, ki jo gosti Metz, skupaj z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. V osmino finala napredujejo po štiri reprezentance iz vsake skupine.

Celjenje poškodbe Mihe Zarabca je napredovalo. | Foto: Vid Ponikvar Celjenje poškodbe Mihe Zarabca je napredovalo. Foto: Vid Ponikvar Zarabec s tribune v ekipo

Njegov šef Veselin Vujović bo lahko v ekipi prvič na prvenstvu, če bodo stvari le stekle po načrtu, pozdravil organizatorja igre Miho Zarabca.

Teden dni stara poškodba s tekme proti Francozom se je že toliko umirila, da bo lahko zaigral, čeprav mišica še ni popolnoma zaceljena.

"Kar sem videl na tekmi med Islandijo in Španijo, me ni ravno osrečilo. Palmarsson manjka, a Islandci ohranjajo svoj slog igre. Vseh 60 minut moraš biti zbran in prežati na njihove hitre napade in protinapade. Če nimaš visokega ritma igre, je ne boš dobro odnesel. Mi igramo podobno, a z malo več nadzora nad igro. Islandci hitreje sklenejo napade, igrajo na veliko število zadetkov," se Vujović zaveda zahtevne naloge. A vseeno ohranja značilno duhovitost: "Če vsako tekmo dobimo za gol, ne potrebujem nič drugega."

Utrinki s treninga:


 

Hitro, a disciplinirano

Tako kot Urh Kastelic je proti Angoli krst na velikih tekmovanjih doživel Tilen Kodrin. Celjanu so se vrata v reprezentanco odprla po bolezni njegovega someščana Simona Razgorja.

"Proti Angoli je bila dobra priložnost, da smo začutili dvorano in igrišče. Vsaka naslednja tekma bo težka. Za vsako zmago bo treba narediti vse. Najpomembnejše zame je, da izkoristim vsako minuto, ki jo dobim. V reprezentanci se počutim super. Imamo res dobro vzdušje, treniramo dobro in za zdaj igramo tudi. Nad Islandce moramo iti s hitro, a disciplinirano igro ter čim več lahkimi zadetki," je za Sportal dejal Kodrin.


Tekma z Islandci bo v Metzu jutri ob 14.45.

Ne spreglejte