Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Gorazd Škof Matej Gaber

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 12.14

8 let

VIDEO: Slovenski rokometaši v Romunijo brez Škofa, Gaber vprašljiv

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rokometna reprezentanca se bo v sredo na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo spopadla z Romunijo. Zagotovo ne bo igral Gorazd Škof, ki ima poškodovan gleženj.

O poškodbi gležnja Gorazda Škofa bo več znanega v torek, ko bo bržkone na voljo tudi nekaj več informacij o možnosti njegovega nedeljskega nastopa (18.00) proti Belorusiji v Stožicah. Vprašljiv za tekmo z Romuni je tudi krožni napadalec Matej Gaber, ki ima težave z očesoma – na obeh ima namreč t. i. ''ječmenček'' (Hordeolum), kar njegovemu vidu povzroča precejšnje preglavice. Danes bo znova obiskal zdravnika, jutri reprezentanca potuje v Bukarešto, uganka pa ostaja, kako bo njegovo telo reagiralo na poseg.

Selektor Boris Denič zato ne želi tvegati in bo na gostovanje popeljal 17 igralcev. ''Gorazd ne more in delo bosta opravila druga dva. Tu ne moreš ne levo ne desno. To sprejemam, ni panike. Imamo neko široko bazo igralcev, ki ga lahko nadomestijo. Iz tira me je malo vrglo stanje z Matejem. Da ima dva 'ječmena', ki mu zapirata obe očesi, ni ravno rokometna poškodba. Danes ima zdravniški poseg, jutri je pred nami dolga pot, ne vemo, kako se bo odzval. Matej na eno oko vidi, na drugo pa povsem megleno,'' je Denič dejal na zadnjem srečanju z novinarji pred potjo v Romunijo, kamor se Slovenci odpravljajo jutri dopoldan. Kdo bo potencialno Gabrovo nadomestilo, Ljubljančan še ni želel izdati. Ostalih večjih poškodb v slovenskem taboru ni, tudi Uroš Zorman, ki je imel še od zaključnega turnirja lige prvakov preglavice z zadnjo stegensko mišico, se je vključil v običajen potek dela. Selektor, ki ima vse igralce na voljo od nedelje, računa in verjame, da bodo ostali v zadovoljivi meri nadomestili morebitno odsotnost Gabra. Na splošno Denič na priprave nima pripomb: ''Zbrali smo se 1. junija, takoj po koncu slovenskega prvenstva. Teden dni smo delali predvsem na individualni ravni in ohranjali visoko tekaško raven. Popolni bomo skupaj opravili štiri treninge. Anlizirali smo Romune, ponovili bomo tudi taktiko. Zelo sem zadovoljen z delom. Fantje so tekmi vzeli resno.''

Sebastian Skube v spominu še ni pritisnil tipke Izbriši na datoteki, imenovani Constanta v gosteh. Celjani so se namreč v lanski sezoni pri tej ekipi opekli v ligi prvakov, Dolenjec pa pričakuje povsem drugačno reprezentančno podobo: "Na treningih delujemo dobro tako v obrambi kot napadu. Romuni so imeli na prvi medsebojni tekmi v Kopru veliko težav z našo postavitvijo v obrambi, ki bo odločilnega pomena tudi na sredini tekmi v Bukarešti. Ta tekma je za nas izjemnega pomena, če zmagamo, pravzaprav sem prepričan, da bomo, potem lahko v nedeljo pred polnimi Stožicami le potrdimo svoj odhod na evropsko prvenstvo na Danskem."

Vid Kavtičnik je bil na zadnji oktobrski dan lanskega leta, ko je Slovenija v Kopru premagala Romune s 34:26, še v procesu rehabilitacije, zato pri doslej edini zmagi v kvalifikacijah ni sodeloval. "Ko sem si ogledal posnetek prve tekme z Romunijo, je vse delovalo nekako lahko, v Bukarešti pa tega ne moremo pričakovati. Pred nami je izjemno težka tekma, na njej bomo morali prikazati zelo zbrano predstavo, naša obramba pa bo morala biti na najvišji možni ravni. Upam, da bomo s hitrimi nasprotnimi napadi dosegli veliko 'lahkih' golov. Po dveh zaporednih porazih z Islandijo na naslednjih dveh tekmah pričakujem dve zmagi in uvrstitev na EP," je dejal Velenjčan, ki se bo s soigralci branil predvsem v postavitvi 3-2-1.

Ne spreglejte