Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
27. 9. 2015,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zagreb Veselin Vujović Branko Tamše rokomet liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 27. 9. 2015, 8.59

8 let

Veselin Vujović svojo tezo uspešno preizkusil kar na verjetnem sodelavcu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Ko smo ostali s štirimi igralci, bi bil zadovoljen že s točko, kar bi bilo morda glede na trud obeh ekip najpravičnejše," je po sladki evropski zmagi v Celju dejal trener Zagreba Veselin Vujović.

Pred tekmo sta Veselin Vujović, slovenski selektor in trener Zagreba, ter Branko Tamše, njegov tokratni tekmec in mogoči/verjetni sodelavec v reprezentanci, mirno in sproščeno klepetala. Po njej časa ni bilo več toliko, saj je imel Tamše več povedati svojim rokometašem. Ti so sicer večino srečanja odigrali dobro, v igri pa padli nekajkrat, nazadnje tedaj, ko je bilo usodno – v zadnjih minutah.

Zagreb je povedel z 21:20 natanko 53 minut po svojem zadnjem vodstvu in takšen rezultat obdržal do konca. Nič ni pomagalo, da se je Celje v določenih obdobjih predstavilo v svoji značilni poletni luči in z zgledno bojevitostjo in da je vodilo tudi za štiri gole. Napake, predvsem igra z rokometašem več, so bile za derbi tega kalibra prehude. Slovenskemu selektorju se je znova potrdila pravilnost teze o izključitvah – kdor jih ima več, ponavadi zmaga. Zagrebčani so na klopi presedeli osem minut več kot Celjani.

Dajatev za mladost

"Obramba nam je prinesla zmago. V prvem delu smo se v igri držali zaradi odličnega vratarja Ivana Stevanovića, v drugem delu je tehtnico prevesil Filip Ivić. Povedli smo v najboljšem mogočem trenutku. Celje je prej nadzorovalo tekmo, a je očitno plačalo davek zaradi mladosti in neizkušenosti. Ko smo ostali s štirimi igralci, bi bil zadovoljen že s točko, kar bi bilo glede na trud obeh ekip morda najpravičnejše," je po srečanju razlagal Vujović, ki prav tako kot Tamše ni imel na voljo popolne ekipe. Najbolj mu je gotovo manjkal kapetan Zlatko Horvat.

"Odnos igralcev in navijanje sta bila vrhunska, Celju od srca želim, da nadaljujejo svojo pot, zmaguje in se uvrsti med prvo šesterico. Mi smo premagali dva velika tekmeca. Nisem pričakoval tako malo golov. Hitro smo se vračali, saj je hitra tranzicija velika odlika Celjanov," je bil razumljivo vesel Vujović. S selektorskega vidika tudi zato, ker so se izkazali Luka Žvižej, Blaž Blagotinšek in Vid Poteko, čeprav je imel zadnji še noč pred tekmo velike težave z boleznijo.

Polzdravi

Večni derbi z Zagrebom je pokazal še nekaj. Da je težko igrati z napol zdravimi ali, če hočete, na pol poškodovanimi igralci. Takšni so bili Miha Zarabec, David Razgor in Ivan Gajić, ki je sicer vstopil samo za eno sedemmetrovko in jo obranil. Vratarski dvojec Celja je delo opravil z odliko. Po drugi strani pa je jasno, da so v napadu grešili, in to ne malo, tudi zdravi igralci. Tako da zdravje ne more biti izključni izgovor.

Ne spreglejte