Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
5. 5. 2017,
20.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Veselin Vujović Staš Skube Matevž Skok Urh Kastelic slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 5. 5. 2017, 20.37

6 let, 7 mesecev

Rokometaši pred tekmo z Nemčijo

Veselin Vujović popolnoma premešal karte

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Potem ko je rokometna reprezentanca na kvalifikacijski tekmi proti Nemčiji v Stožicah doživela visok poraz za devet golov, se je selektor Veselin Vujović pred sobotno tekmo z istimi nasprotniki odločil v ekipo postaviti vse tri igralce, ki jih je tedaj pustil na tribuni.

Vratarja Matevž Skok in Urh Kastelic ter srednji zunanji Staš Skube bodo na sobotni tekmi na teniškem štadionu Gerryja Webra v Halleju gotovo v postavi. V Nemčijo niso odpotovali Primož Prošt, Urban Lesjak in poškodovani Matej Gaber. Naknadno se je selektor Veselin Vujović odločil še za eno ime, ki ne bo nastopilo na tekmi z evropskimi prvaki: to je levi zunanji Jan Grebenc.

"Od svojega nastopa na mesto selektorja največ poudarka namenjam igri v obrambi. V tem delu igre smo na ljubljanski tekmi pogrnili na celi črti, pravega razloga za takšno predstavo pa ne poznam. Nekaj je k temu gotovo prispevala tudi odsotnost Cingesarja, Gabra in Kavtičnika, kar se je videlo že na treningu, pri mojih izbrancih pa je bilo zaznati tudi preveč spoštovanja do Nemcev," se je Vujović v izjavi za Rokometno zvezo Slovenije še zadnjič ozrl nazaj proti tekmi v Stožicah, ki jih je obiskalo kar deset tisoč gledalcev.

Fotogalerija Matica Klanška Veleja s tekme v Stožicah:
Fotogalerija
1 / 37

"Časa za pripravo je malo, a srčno upam, da se bomo na povratnem dvoboju predstavili v veliko lepši luči, nov visok poraz bi bil zelo slaba popotnica za odločilni junijski tekmi s Švico in Portugalsko. Že pred obema tekmama z Nemčijo je bil dogovor, da bomo priložnost ponudili vsem štirim vratarjem, v Halleju pa bo poleg Matevža Skoka in Urha Kastelica v ekipi tudi Staš Skube," je aktiviranje vseh treh ljubljanskih rezerv napovedal slovenski selektor.

Kako kaže?

O slovenski uvrstitvi na EP bosta bržkone odločali tekmi s Portugalsko doma in Švico na gostovanju. | Foto: Morgan Kristan / Sportida O slovenski uvrstitvi na EP bosta bržkone odločali tekmi s Portugalsko doma in Švico na gostovanju. Foto: Morgan Kristan / Sportida Z evropskimi prvaki, ki so na letošnjem turnirju v Franciji izpadli v osmini finala proti Katarju, so se slovenski rokometaši do zdaj pomerili štirinajstkrat - enkrat so remizirali, trinajstkrat pa izgubili.

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018, ki bo na Hrvaškem, je Slovenija na drugem mestu skupine 5. Ima tri točke.

Nemci so vodilni s šestimi. Na tretjem mestu je Portugalska s tremi točkami, Švica na dnu skupine nima nobene. Z zadnjima se bo Slovenija še enkrat pomerila junija.
Ne spreglejte