Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 5. 2017,
22.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Jure Dolenec Marko Bezjak Slovenija Nemčija slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca

Četrtek, 4. 5. 2017, 22.17

6 let, 7 mesecev

Dva pogleda na tekmo z Nemci

Jure Dolenec: Sramota, Marko Bezjak: Hvala navijačem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski rokometaši so doživeli visok poraz z Nemci v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018, ki še posebej boli, ker se je zgodil pred desettisočglavo množico.

"Vzdušje v dvorani je bilo izjemno, naš rezultat pa katastrofalen, sramoten. Nikakor si nisem predstavljal, da se lahko zgodi kaj takega. Upam, da bomo v Nemčiji pokazali boljši obraz, mi je pa neizmerno žal, da pred takšnim občinstvom nismo pokazali boljšega vtisa," v slogu velikih športnikov ni prav nič skoparil s samokritiko Jure Dolenec, ko se je ozrl na visok poraz Slovenije proti Nemčiji v odličnem vzdušju, ki ga je v Stožicah pripravilo 10 tisoč gledalcev.

Slovenija Nemčija rokomet | Foto: Morgan Kristan / Sportida Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Obramba? Brez komentarja."

"Ne najdem pametnih besed. V napadu smo igrali dokaj dobro, si pripravljali priložnosti, a nismo znali zadeti. Obramba? Brez komentarja. Nismo naredili praktično nič od dogovorjenega. Ne vem, ali smo v prvem polčasu naredili dva prekrška. Nemci so hitro naredili visoko razliko.

Včasih uspe tekma, kakršna je bila za bronasto kolajno, ampak večinoma lovljenje pomeni več tveganja in še slabši rezultat. Pozneje smo bili bolj gibljivi, Nemci so streljali iz težjih položajev, bolje je branil Primož Prošt. Čeprav sta manjkala poškodovana Matej Gaber in Darko Cingesar, bi lahko bili hitri in agresivni. To ni način, na katerega bi lahko dosegali dobre rezultate. V napadu pa nismo mogli zadevati niti s šestih metrov," je krog vzrokov za več kot konkreten poraz opisal Škofjeločan, ki je bil med najboljšimi Slovenci.

Prekrški, kje ste ostali?

"Moramo umiriti glave in zbistriti misli," je dejal Dolenčev sostanovalec Marko Bezjak in poudaril navijaški veter v slovenska jadra, ki pa je žal ostal brez učinka: "Res se moram zahvaliti gledalcem in jih pohvaliti, ker so nas kljub nenehnemu zaostanku glasno bodrili vso tekmo. Preprosto nismo dali tistega, kar so ljudje pričakovali od nas in tudi mi sami od sebe."

Časa za potrtost ni. Že v soboto se bosta ista tekmeca pomerila še enkrat. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Časa za potrtost ni. Že v soboto se bosta ista tekmeca pomerila še enkrat. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Član nemškega Magdeburga je dobro povezoval niti slovenske igre, a tudi on napravil nekaj zanj neobičajnih napak: "Nemci so se pokazali v pravi luči. Vidimo, zakaj so bili evropski prvaki in bronasti na olimpijskih igrah. Predvsem v prvem polčasu so zelo lahko prihajali do strelov, ker nismo naredili niti enega pravega prekrška. Zato sta imela naša vratarja zelo težko delo. V drugem polčasu smo poskušali biti bolj agresivni, a enostavno ni bil naš dan. V napadu smo imeli preveč zgrešenih strelov. Andreas Wolff je bil odličen. Ni lahko, ampak na povratni tekmi moramo odigrati boljše."

Ekipi se bosta srečali že v soboto v nemškem Halleju. Na drugi tekmi skupine je Portugalska Švico premagala s 27:25. Vodi Nemčija s štirimi točkami, druga je Slovenija s tremi, kolikor jih imajo tudi Portugalci. Švicarji so na dnu skupine brez točk.
Ne spreglejte