Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 6. 2023,
21.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Vid Kavtičnik Ana Gros Slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 26. 6. 2023, 21.30

10 mesecev

Prve nagrade EHF

Velika čast za Kavtičnika, Makuca in Ano Gros

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
EHF Euro22: Slovenija - Hrvaška Ana Gros | Ana Gros | Foto Grega Valančič/Sportida

Ana Gros

Foto: Grega Valančič/Sportida

Dolgoletni slovenski reprezentant Vid Kavtičnik je eden od prvih 60, ki so jih sprejeli v novoustanovljeno rokometno hišo slavnih. Rokometašica Györija Ana Gros je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko minule sezone, rokometaš Barcelone Domen Makuc pa je najboljši mladi rokometaš sezone 2022/23.

Mednarodna rokometna zveza EHF je v dunajski dvorani Marx organizirala prvo gala prireditev, na kateri je razglasila najboljše igralce minule sezone 2022/2023 in v novoustanovljeno rokometno hišo slavnih vpisala prvih 60 legend tega športa. Med nagrajenci so tudi trije Slovenci.

Vid Kavtičnik | Foto: Vid Ponikvar Vid Kavtičnik Foto: Vid Ponikvar Ana Gros si je nagrado za najboljšo desno zunanjo igralko razdelila z Noro Mork. "To je velika čast. Zahvaliti se moram obema svojima ekipama: Sloveniji in Györu." Dodala je, da je ponosna na nagrado in vesela. To ji bo le še dodatna spodbuda za še boljše igre v naslednji sezoni. Nagrado si je prislužila z odličnimi predstavami v ligi prvakov ter na domačem evropskem prvenstvu.

Igre na januarskem svetovnem prvenstvu in vloga pri vnovični uvrstitvi Barcelone na zaključni turnir lige prvakov pa so 22-letnemu Domnu Makucu prinesle naziv najboljšega mladega igralca pretekle sezone.

Med 60 legendami rokometa, ki so jih kot prve vpisali v rokometno hišo slavnih mednarodne zveze EHF, pa je dolgoletni slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. S Slovenijo je igral na dveh olimpijskih igrah, bil bronast na svetovnem prvenstvu 2017 in srebrn na evropskem 2004.

Glavni nagradi večera - za najboljša rokometaša sezone, MVP-ja - pa sta dobila Norvežanka Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) in reprezentant svetovne prvakinje Danske Simon Pytlick. Slednjemu so odlične igra za domači Handbold prinesla prestop v Flensburg.

Ne spreglejte