Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2020,
17.11

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Evropski Pokal

Sobota, 19. 12. 2020, 17.11

3 leta, 4 mesece

Evropski pokal, 3. krog, povratna tekma

Velenjski rokometaši zanesljivo v osmino finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Gorenje Velenje - Cocks | Velenjčani so na Finskem še drugič premagali moštvo Cocks. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so na Finskem še drugič premagali moštvo Cocks.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Na današnji povratni tekmi tretjega kroga so namreč v gosteh premagali finski Cocks z 32:27 (18:13).

Velenjski rokometaši so po italijanski Sieni (skupni izid 61:44) zanesljivo izločili še finskega predstavnika Cocks iz Riihimäkija. Potem ko so na prvi tekmi v Velenju slavili s petimi goli razlike, so na Finskem že v prvem polčasu skupno prednost še povišali in brez težav prišli med 16 najboljših ekip v evropskem pokalu.

Ose so si prvo višjo prednost priigrale sredi prvega polčasa, ko je po zadetku Aleksa Kavčiča semafor kazal plus štiri (9:5). Varovanci Zorana Jovičića so prednost v drugi polovici prvega dela uspeli zadržati, na odmor pa so se odpravili z vodstvom 18:13.

Nerešljiva uganka za rokometaše iz dežele tisočerih jezer je bila predvsem trojica, Tilen Sokolič, Kenan Pajt in Domen Tajnik, ki so zabili dve tretjini velenjskih zadetkov v prvih 30 minutah.

Razmerje moči se v nadaljevanju ni bistveno spremenilo. Velenjčani so hitro povišali prednost na sedem golov, nato pa so domačim dovolili, da so se nekoliko približali. A ne zmaga na povratni tekmi ne tista v skupnem seštevku nista bili ogroženi. Razlika je tudi po 60 minutah ostala pet zadetkov.

"Po dobro odigrani tekmi v Velenju smo tudi drugo tekmo odigrali zelo korektno. V tekmo smo stopili resno. Zavedali smo se, da nam bodo domačini predstavljali velik izziv na njihovih tleh. Taktično smo se zelo dobro pripravili in skozi celotno tekmo držali visok tempo igre. Kljub temu, da smo na koncu malo popustili, zmaga potuje z nami v Velenje," je po zmagi na Finskem povedal Aleks Kavčič, s sedmimi goli najboljši strelec os.

Šše štirje igralci Gorenja pa so dosegli vsaj po štiri. Pri Fincih je osem zadetkov dosegel Đorđe Đekić.

Cocks : Gorenje Velenje 27:32 (13:18)

Cocks Areena, brez gledalcev, sodnika: Licis in Sondor (oba Latvija).

Cocks: Đekić 8 (2), Mijatović, Tamminen 1 (1), Lukjančuk 1, Zupanjac 1, Syrjälä, Mošić 5, Nenita 7, Arcieri 1, Vainionpää 1, Morkunas, Citov, Samardžić 1, Semenov 1, Kaukoranta, Šicko.

Gorenje Velenje: Taletović, Haseljić 4, Tajnik 4 (2), Pajt 4, Panjtar 4, Starc, Miklavčič 1, Drobež, Komar, Lončar 1, Sokolič 5, Grmšek 3, Predović, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7.

Sedemmetrovke: Cocks 3 (4), Gorenje Velenje 2 (3).

Izključitve: Cocks 6, Gorenje Velenje 4 minute.

Rdeč karton: /.

Ne spreglejte