Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Flensburg

Nedelja, 13. 10. 2013, 19.25

4 leta, 7 mesecev

Velenjčani praznih rok iz Flensburga in z mislimi na Aalborg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 3. kroga evropske lige prvakov (skupina D) v gosteh izgubili z nemško ekipo Flensburg-Handewitt z 31:35 (13:16).

Slovenski prvaki so izgubili še drugo zaporedno tekmo v Nemčiji, po nedavnem porazu v Hamburgu so danes klonili tudi v Flensburgu in v petem medsebojnem obračunu še petič ostali praznih rok. Drugi zaporedni poraz ni tragičen, za velenjsko ekipo najbolj usodni dvoboji v ligi prvakov šele sledijo, že prvi pa bo v sredo, 16. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja danski Aalborg.

Velenjska zasedba je porazno odprla dvoboj v Flensburgu. Slaba igra v napadu in streli iz neizdelanih položajev so botrovali bliskovitim (pol)nasprotnim napadom gostiteljev, ki so si po pičlih osmih minutah priigrali pet golov prednosti (6:1). "Stampeda" domačih rokometašev ni zaustavila niti minuta odmora velenjskega trenerja Ivana Vajdla, izjemno kakovostni rokometaši iz Flensburga, ki so že v začetku druge minute - zavoljo poškodbe stegenske mišice - ostali brez ideologa svoje igre Thomasa Mogensena, so se v nadaljevanju še bolj razmahnili na igrišču in si po desetih minutah priigrali sedem golov prednosti (8:1).

Velenjčani, ki so v uvodnih enajstih minutah prek Klemna Cehteta in Staša Skubeta dosegli le dva gola, so v nadaljevanju vendarle pokazali boljši obraz. Nekaj so temu botrovale tudi zamenjave, ki jih je opravil domači trener Ljubomir Vranješ, predvsem pa bolj organizirana velenjska igra v napadu in dobra obramba. Imenitni igralci nemške ekipe se niso več "prosto sprehajali" med Velenjčani, ki so na krilih Maria Šoštariča in Roka Golčarja v 22. minuti praktično prepolovili zaostanek (7:11), še boljšo predstavo prikazali v sami končnici, ko so se približali na 14:16, na polčasu pa je bilo -3 (13:16).

Velenjčani so si v začetku drugega polčasa priigrali zaostanek od štirih do sedmih golov, tega primanjkljaja pa vse do konca tekme niso mogli nadoknaditi. Vajdl je hitro spoznal, da je zmaga nedosegljiva, iz taktičnih razlogov je na klop potegnil nekatere svoje varovance in tako hranil energijo za veliko pomembnejši naslednji dvoboj z danskim Aalborgom, neposrednim tekmecem za uvrstitev v osmino finala.

Ne spreglejte