Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
21.04

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Flensburg Branko Tamše

Nedelja, 17. 3. 2013, 21.04

4 leta, 7 mesecev

Upanje ostaja: Gorenje v Nemčijo z minus 3

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Gorenja so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov kljub srčni igri Flensburgu morali priznati premoč. Na sobotno gostovanje v Nemčijo potujejo z rezultatom 25:28.

Po skupinskem delu lige prvakov, tega so rokometaši velenjskega Gorenja zaključili na tretjem mestu (skupina C), je prišel čas za osmino finala. V Rdeči dvorani je gostoval veliki Flensburg in bil pred tekmo v vseh pogledih absolutni favorit. Domačim so precej ponagajale tudi poškodbe. Udarilo je predvsem na položaju levega krila. Sicer je Branko Tamše imel na klopi tako Janeza Gamsa kot Nika Medveda, a oba sta morala precej stisniti zobe. Njuni poškodbi namreč še nista bili povsem zaceljeni. Brez tekme je tako ostal le Dino Bajram, ki je zaradi zloma dlančnice na desni roki že zaključil s sezono.

Domači so takoj na začetku tekme dali vedeti, da ne bo šale. Izjemen gol Gabra, še dva Melićeva in obrambi Ivana Gajića so semafor obarvali povsem po notah Gorenja (3:0). Izvrsten začetek tekme je dodobra razgrel tudi navijače, v Rdeči dvorani se jih je zbralo okoli 1400. Nalet Gorenja pa ni trajal dolgo. Flensburg je, tudi na račun vratarja Mattiasa Anderssona in na trenutke nekoliko čudnih sodniških odločitev, v 6. minuti izenačil. Izvrsten gol (cepelin) je dosegel Anders Eggert. V nadaljevanju se je igra nekoliko umirila, "ose" pa Nemcem kaj več od izenačenja niso dovoljevale. Obe ekipi sta igrali izvrstno obrambo 6-0, Flensburg morda celo preveč grobo in prevečkrat na meji prekrška. 7:6 je bilo v 13. minuti.

Pol koraka zadaj

Sledile so nekoliko bolj črne minute Velenjčanov, ki so ob igri z igralcem več dobili dva zadetka in Flensburgu dovolili, da je prvič povedel (8:9). Še enkrat več se je izkazal gostujoči vratar Andersson, ki je v 20. minuti v statistiko vpisal že svojo šesto obrambo. Po dveh zaporednih zadetkih Gustafssona, krila (Eggert in Sven Hansen) so do takrat solidno zajezili, so gostje povedli s plus dva (9:11). Tamše je zahteval minuto odmora. A domači so tudi po njej zapravili napad, se prepočasi vrnili v obrambo ter prejeli (pre)lahek gol. In čeprav so v 23. minuti na igrišču pol minute imeli dva igralca več, tega niso najbolje izkoristili. Nemci so zadržali vodstvo (11:13).

Kako hitro se lahko vse obrne, se je pokazalo v 25. minuti. Imenitna zadetka Melića in Gabra sta poskrbela za izenačenje, gledalce dvignila na noge, v ekipo pa vrnila žar. 13:13 je bilo, kasneje tudi 14:14. A pri tem je ostalo, za vodstvo je zmanjkala pika na i. Pred drugim delom so tako boljše izhodišče imeli Nemci (14:16).

Ko je že kazalo, da bo vstop v drugi polčas podoben tistemu v prvem, je Flensburg z dvema zaporednima goloma izenačil svojo do tedaj najvišjo prednost na tekmi (15:18). V drugem delu je prvič na igrišče stopil tudi Klemen Cehte, ki ga je zdelala bolezen. A tudi on ni bil skriti adut … Klop Gorenja so precej razburjale tudi sodniške odločitve. Delikatna je bila predvsem tista v 37. minuti, ko sta sodnika, čeprav smo vsi v dvorani videli drugače, žogo s strani igrišča dosodila Nemcem. Ti so si medtem ustvarili že štiri gole prednosti, kasneje tudi pet. 18:23 je bilo v 42. minuti, ko je domači trener ukrepal z minuto odmora. Čeprav je bilo do konca še precej časa, se je zdelo, da velenjska barka vedno bolj tone.

Niso našli pike na i

Flensburg je krasilo predvsem veliko razpoloženih igralcev. Najbolj velja izpostaviti vratarja Andressona, pa Eggerta, Glandorfa, Mogesena in Gustafssona … Luč na koncu predora se je zasvetila v 48. minuti. Gol Gabra je domače približal na minus tri in vlil novega upanja za preobrat. A zanj bi bilo treba zmanjšati število neizsiljenih napak in najti še boljše recepte za prebijanje nemškega zida.

Obramba Flensburga je bila res na visoki ravni. Tamše je poskusil tudi z menjavo vratarja. V igro je prvič na obračunu vstopil Emir Taletović. Gorenju pa še vedno ni in ni šlo. Dobrih pet minut pred koncem je Gustafsson s svojim sedmim zadetkom prednost spet dvignil na pet (22:27). Do konca tekme se je zaostanek, tudi zaradi razpoloženega Mateja Gabra (9 zadetkov), nekoliko zmanjšal. Velenjčani na povratno tekmo potujejo z minus tri (25:28) in ohranjajo upanje za preboj v četrtfinale.

Ne spreglejte