Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2019,
13.16

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Rokometna reprezentanca selektor Avstrija Aleš Pajovič

Četrtek, 28. 3. 2019, 13.16

5 let

Udarna novica iz soseščine: Pajovič bo novi selektor avstrijskih rokometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Aleš Pajovič | Nekdanji reprezentant Aleš Pajovič bo po novem selektor avstrijske rokometne reprezentance. | Foto Sportida

Nekdanji reprezentant Aleš Pajovič bo po novem selektor avstrijske rokometne reprezentance.

Foto: Sportida

Nekdanji rokometaš Aleš Pajovič, nekdaj eden ključnih členov slovenske rokometne reprezentance, bo po uspešnem trenerskem delu v vrstah HSG Gradec, ki v 1. avstrijski ligi trenutno zaseda 4. mesto, danes prevzel še vodenje avstrijske rokometne reprezentance. Po poročanju avstrijskih medijev bo z avstrijsko rokometno zvezo sklenil sodelovanje do leta 2021.

Štiridesetletnega Celjana, ki je za Luko Žvižejem drugi najboljši strelec slovenske reprezentance (na 181 tekmah je dosegel 697 zadetkov), prvi reprezentančni akciji čakata že 11. in 14. aprila, ko se bodo Avstrijci pomerili z evropskimi prvaki Španci.

Pajovič bo izbrano vrsto Avstrije popeljal na evropsko prvenstvo 2020, ki ga naša severna soseda organizira skupaj s Švedsko in Norveško.

Zamenjava na selektorskem položaju se je zgodila zaradi neuspeha na nedavnem svetovnem prvenstvu, kjer je Avstrija v skupini C zasedla predzadnje, peto mesto. Premagala je zgolj reprezentanco Savdske Arabije.

Reprezentančni dres je zadnjič oblekel leta 2010. | Foto: Vid Ponikvar Reprezentančni dres je zadnjič oblekel leta 2010. Foto: Vid Ponikvar

Pajovič, ki je v svoji karieri zamenjal več rokometnih klubov (Celje Pivovarna Laško, Ciudad Real, THW Kiel, SC Magdeburg in Lübbecke), dvakrat nastopil na olimpijskih igrah (2000 in 2004) ter bil član srebrne reprezentance na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2004, je na položaju selektorja nasledil islandskega stratega Patrekurja Johannessona.

Ne spreglejte