Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 4. 2014,
13.43

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenj Gradec 2011 Sebastjan Sovič Rok Ovniček rokomet

Sreda, 30. 4. 2014, 13.43

5 let, 5 mesecev

Tri leta star rokometni klub iz Slovenj Gradca pred vrati prve lige (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred tremi leti je zaradi dolgov žal propadel nekoč veliki slovenjgraški rokometni klub. Njegov naslednik Slovenj Gradec 2011 napreduje z zanesljivimi koraki. V prihodnji sezoni ga čaka prva liga.

Če za zdaj še ni jasno, kdo bo izpadel iz 1. NLB Leasing lige, pa je znan vsaj en klub, ki bo napredoval vanjo. To je Slovenj Gradec 2011, triletnik, ki je naslednik zaradi dolgov žal propadlega kluba iz tega koroškega mesta, ki so ga pokopali dolgovi. Na Koroško je prvoligaško povabilo poromalo že lani, a se tedaj klub ni odločil za prvoligaški izziv zaradi prevelikega finančnega zalogaja. Tokrat ne bo omahoval.

Premišljeni in zanesljivi koraki

Vseeno pa v Slovenj Gradcu, mestu, kjer so zrasli brata Levc, Tettey Banfro, Mirko Nikolič, Gašper Jelen, Robi Konečnik, Marko Dujmovič, Janez Gams in drugi izvrstni igralci, nepremišljenih potez ne bo. Zaradi višjih tekmovalnih stroškov se bo sicer malce dvignil proračun, ki je v letošnji sezoni znašal 90 tisoč evrov. Vizija in želja sta nedvo(u)mni. Delo z mladimi in povezovanje s sosedi, predvsem z Gorenjem.

Slovenjgraški klub ima dobro selekcionirano ekipo, ki ji že od začetka poveljuje trener Sebastjan Sovič. Verjetno je, da bo tako tudi v prihodnje, čeprav strani še nista sedli za mizo s temo pogovora o prihodnosti. Zunanja vrsta članske ekipe je sestavljena iz mladinskih reprezentantov, nadarjenih Vida Levca, Roka Ovnička (posojen iz Gorenja) in Žana Šola.

Po organizaciji že na ravni prve lige

V klubu imajo še nekaj obetavnih rokometašev, najšibkejši pa so za zdaj na položaju desnega zunanjega. Zaledje mladih obstaja, za naraščaj skrbi tudi znani strokovnjak Alen Mihalj. Skupaj z mini rokometom vadi v klubu okrog 200 otrok.

S praznimi tribunami na Koroškem nikoli ni bilo težav, v klubu pa so prepričani, da po organizacijskem smislu prekašajo tudi kakšnega prvoligaša, kar med drugim dokazujejo tudi s spletnimi prenosi. Če se bo v prvo ligo vrnila še Loka, bosta "otroka" uspešnih, a pokojnih klubov s koroškega in gorenjskega konca dala zanimiv impulz prvenstvu.

Ne spreglejte