Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
4. 10. 2013,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vladan Matić Srbija selektor Ljubomir Vranješ

Petek, 4. 10. 2013, 17.37

8 let

Trener Celja PL Matić spet kandidat za klop Srbije

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić je znova v krogu kandidatov za selektorja srbske rokometne reprezentance, potem ko se zapleta s trenerjem Flensburga Ljubomirjem Vranješem.

S srbskim rokometnim selektorjem se znova zapleta. Po svetovnem prvenstvu se je tamkajšnja zveza razšla z Veselinom Vukovićem, v njegove čevlje je za dve kvalifikacijski tekmi stopil Ljubomir Vranješ in se prek Rusije uvrstil na evropsko prvenstvo, a lahko se pripeti, da bosta za zdaj omenjeni srečanji njegovi edini v vlogi selektorja. Flensburg za odsotnost svojega trenerja in športnega direktorja zahteva odškodnino, v Srbiji pa ob tem zmajujejo z glavo.

''Poslali smo načrt za prihodnje obdobje, vse naj bi bilo jasno v treh ali štirih dneh. Iskreno menim, da bo Vranješ zelo težko vodil našo reprezentanco na evropskem prvenstvu,'' je za Naše novine dejal generalni sekretar srbske rokometne zveze Božidar Đurković in kot prvo alternativo omenil trenerja Celja Pivovarne Laško Vladana Matića: ''Podobno kot pri zadnjem izboru je eden od kandidatov Matić. Tudi on ima klub, a naši odnosi s Celjem so odlični. Gotovo v Celju ne bodo delali težav, če bi njihov trener prevzel Srbijo. Poudarili so, da bi jim bilo to v čast.''

V zadnjih dneh se Srbi (še) niso oglasili v celjskem klubu s povpraševanjem o selektorski službi za Matića, njihovo zanimanje je staro nekaj mesecev. Vsekakor pa bodo morebitne srbske želje, če jih bodo ti izrazili, ter reprezentančni program v Zlatorogu dobro proučili in pretuhtali, kako bo trenerjeva odsotnost vplivala na ustroj članske ekipe. Tudi Matića iz srbske rokometne zveze ni še nihče poklical. Ko ali če ga bo, pa bo povedal podobno kot spomladi, ko je bil v končnem izboru z Ljubomirjem Vranješem. ''Tudi sam berem srbske medije. Razmišljam enako kot pred meseci. Vse mora biti v dogovoru s klubom. Zadovoljen sem, da se moje delo v Celju in prej na Madžarskem ceni in spremlja. To je lahko nadomestilo za vse neprespane noči. Imam dobre pomočnike in mislim, da bi obe vlogi lahko uskladil, tega sem sposoben,'' je za Sportal poudaril strokovnjak iz Šabca, ki je s svojo domovino osvojil dve kolajni s svetovnih prvenstev leta 1999 in 2001. Evropsko prvenstvo bo na Danskem med 12. in 26. januarjem 2014.

Ne spreglejte