SiolNET. Sportal Rokomet
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako Zagorje slavi zgodovinski naslov prvaka (video)

0,83

termometer

zagorje prvak
Foto: Klemen Vukič/RK Zagorje

Zagorske rokometašice slavijo svoj prvi naslov državnega prvaka. Klub bo napel vse moči, da bo zagotovil pogoje za vstop v kvalifikacije za ligo prvakinj.

Le nekaj prostih mest ob robu je bilo na voljo v zagorski športni dvorani na "promociji" novih državnih prvakinj. Te na zadnji tekmi niso imele niti najmanjših težav. Že nekaj minut po začetku je postalo jasno, da Brežičanke niso konkurenčne. Po zmagi z 31:15 je bil naslov tudi teoretično potrjen. Prvi v zgodovini kluba, ki je prekinil več kot 20-letno Krimovo dinastijo.

[video: 58288 / Slavje Zagorja ob naslovu prvakinj 1]

Slavje Zagorja ob naslovu prvakinj 1

 

V prvenstvu vso sezono niso izgubile tekme

Trener Bojan Voglar je prišel v klub pred devetimi leti in rasel skupaj z njim. V skromnejših razmerah od konkurence, z ožjo ekipo, ki sta jo sredi sezone zapustili članici prve postave Neli Irman in Ivana Ljubas, ter dvema pravima okrepitvama je selektorju mladinske reprezentance uspel veliki met.

Pozor, Zagorjanke so v obeh domačih tekmovanjih izgubile le eno tekmo, v polfinalu pokala z Ajdovščino. S Krimom so dvakrat remizirale, kar se je pokazalo kot ključno za naslov.

"Preobrat v sezoni je bila tekma s Krimom v Ljubljani.  Tedaj še nismo imeli nekaterih igralk, ki jih imamo zdaj, a smo odigrali na zelo visoki ravni. Tedaj smo začeli razmišljati, da lahko gremo do konca. Potem se nam je zgodila smola s poškodbo Andree Perić, na hitro smo pripeljali menjavi. Imeli smo srečo, da je bila Aleksandra Petruhina še v Sloveniji. Z Aneto Benko, strašno pozitivno igralko z ogromno energije, ki dviga soigralke, smo zadeli tombolo. Imeli smo težak razpored, zahtevna gostovanja, a smo jih odigrali fantastično. Tu se je odločilo prvenstvo," po uspehu kariere pravi zagorski trener, ki obenem skrbi za nemoteno delovanje kluba tudi s finančno-organizacijskega vidika.

[video: 58289 / Slavje Zagorja ob naslovu prvakinj 2]

Slavje Zagorja ob naslovu prvakinj 2

 

Eden njegovih temeljnih ciljev v naslednjih tednih je zagotoviti zadostno vsoto sredstev ali vsaj zagotovil za nastopanje v ligi prvakinj, za kar bi moral klub več kot potrojiti proračun, ki ga je imel na voljo v letošnji sezoni. Lansko poletje je šel proces v obratno smer: Zagorjanke so morale poceniti svoje delovanje.

Edinstvena koreografija pred začetkom tekme. Edinstvena koreografija pred začetkom tekme. Foto: Klemen Vukič/RK Zagorje

 

"Zdržale smo, vredno je bilo"

"Pred ponosnim Zagorjem dvignite zdaj pokal, dokazali smo, da srce pomeni več kot denar," so ob izjemni koreografiji čez celotno tribuno sporočili navijači Crazy Boys pred začetkom tekme.

Prav enotnost pa je odlika, ki ji Janja Rebolj, ena najboljših igralk novih prvakinj, pripisuje glavnino zaslug za uspeh: "Igralke dihamo druga z drugo. Dekleta smo vesela, družimo se. To je fantastična ekipa, čeprav je bilo včasih težko. Zdržale smo, vredno je bilo, trud se je poplačal."

Zdaj je čas za slavje, v naslednjih dneh pa se začne ključno obdobje, ki bo začrtalo bližnjo prihodnost kluba. Na potezi so pokrovitelji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 286
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin