Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2012,
18.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Franjo Bobinac Marta Bon

Četrtek, 14. 6. 2012, 18.56

2 leti, 6 mesecev

Strategija v domeni Bonove, Porija in Čuka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Je posvet v Šaleški dolini prvi korak na poti k boljšemu slovenskemu ženskemu rokometu, ki v zadnjih letih ni na prav visokem nivoju? Pod taktirko Franja Bobinca so strnili glave vsi, ki kaj veljajo.

Pobude za pogovore, kompromise in dogovore, ki naj bi slovenski ženski rokomet popeljal na višjo raven so se začele pred dvema mesecema ob robu pokala Slovenije. Kresala so se mnenja, predvsem pa so padale kritike in obtoževanja. A predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac ima posluh, po nekaj sestankih na ravni lig in posvetovanjih na predsedstvu RZS so strnili glave vsi, ki v ženskem slovenskem rokometu kaj veljajo.

Posvet kot so ga poimenovali je v Velenje privabil številne slovenske strokovnjake, ki so prišli do pomembnih zaključkov. Kot kaže pa zdaj ne bo šlo le za besede, marveč se bodo res trudili za premike naprej. Roko na srce, slovenski ženski rokomet že nekaj časa caplja za evropskim. "Zadovoljni smo, ker se je povabilu na posvet odzvala večina. Bilo nas je približno dvajset, bili smo konstruktivni. Prepričan sem, da gremo v pravo smer, ni skrival prvih korak k večji povezanosti ženske stroke Franjo Bobinac.

Kako naprej? Najprej pogled nazaj.

Strokovnjaki, trenerji, dobri poznavalci, glavni akterji ob igrišču so sklenili, da bodo strategijo ženskega rokometa postavili uveljavljeni strokovnjaki, ki so močno vpeti v ta šport. Marta Bon, Primož Pori in Boris Čuk bodo do sredine julija postavili strategijo za razvoj slovenskega rokometa. Kako delati v prihodnje? Kako razvijati mlade igralke v vrhunske igralke? Kako jim ponuditi možnost, da bodo vztrajale v rokometu? Enotni so si bili, da je treba vzpostaviti sistem in razširiti igralsko bazo. Vse skupaj pa se začne na ravni klubov.

Pri postavljanju neke vrste novih temeljev bodo po organizacijski plati skrbeli član predsedstva RZS Borut Škabar, predsednik ženskih prvoligašev druščine Franci Miklavčič in nekdanja odlična reprezentantka Anja Frešer.

Bistveno bo, da bodo od besed prešli k dejanjem, kajti v Sloveniji se vse prevečkrat ustavi ob začetnem zagonu.

Ne spreglejte