Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
6. 4. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Regionalna rokometna liga rokomet Gašper Marguč

Sreda, 6. 4. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Spektakel, ki so mu vse bližje tudi Slovenci (video, foto)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Galerija in video prinašata nekaj vrhuncev odlično organiziranega zaključnega turnirja regionalne rokometne lige Seha, za katero se ogrevata tudi slovenska kluba.

Fotogalerija
1 / 15

Peta sezona, druga zmaga Veszprema, z njim pa tudi Gašperja Marguča. Klub iz okolice Blatnega jezera je bil spet premočan za vse. A se verjetno poslavlja od lige, ker so Madžari našli pokrovitelja lige, ki bi pod domačimi perutmi spet raz združil najboljše, kar premore rokomet naših sosedov. Tudi s tem je povezano še večje zanimanje po prihodu Celja in Gorenja.

Pogumno

Vodilni v Sehi, ki je svojo pot začela leta 2011, so nastop slovenskih prvakov in podprvakov v prihodnji sezoni napovedali celo s 95-odstotno gotovostjo. Kar pogumno dejanje, glede na to, da je sodelovanje Slovencev pred dvema letoma v vodo padlo zadnji hip zaradi spremenjenih pogojev.
 

 

Veszprem se verjetno poslavlja od lige. | Foto: Seha Veszprem se verjetno poslavlja od lige. Foto: Seha

Zaključni turnir v simpatični varaždinski dvorani, ki je zrasla za potrebe svetovnega prvenstva leta 2009, je bil organiziran vrhunsko. Imeli smo občutek, da bolje kot na primer zaključni turnir pokala EHF lani v Berlinu. Delovalo je vse, statistika je bila na dosegu klika, fotografije enako, videi dogajanja in zaklisja so nastajali sproti, vrstili so se plesne in pevske točke, gala prireditev, dobrodelni dogodek ...

Igrišče je ponudilo bitko treh udeležencev četrtfinala lige prvakov. Čeprav se bosta v njem še dvakrat pomerila Veszprem in Vardar, v finalu med njima ni bilo opaziti kaj veliko taktiziranja. To je bil paket vrhunskih dogodkov, kakršnih v rokometu vsekakor nismo vajeni.

Morda se bo vrnil

In Slovenci? Marguč prvi, Matjaž Brumen z Vardarjem drugi, Simon Razgor z Meškovom četrti. Brumen se bo morda v ligo naslednjo sezoni vrnil v majici Gorenja, čeprav imajo o Sehi mnogi pomisleke.

Nekateri so upravičeni, na primer tisti, da liga nikamor ne vodi. Preprosto bo treba sešteti pluse in minuse. Žogica pa je na strani združenja prvoligašev, ki se mora izjasniti, ali daje Celjanom in Velenjčanom blagoslov za odhod. V dveh tednih naj bi bilo znanega veliko več.

Ne spreglejte