Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Uroš Zorman

Petek, 20. 7. 2012, 13.00

8 let

Španska loterija, ki jo lahko izzovejo sami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že nekaj let je kapetan slovenske rokometne reprezentance, pred njim je še eno veliko tekmovanje v karieri. Uroš Zorman si vendarle ob srebru z EP 2004 želi še odličja s SP.

Uroš Zorman se še dobro spomni uspeha na evropskem prvenstvu 2004 v Sloveniji, od koder je v svoje vitrine pospravil edino odličje na reprezentančni ravni. Medtem ko je kar trikrat osvojil evropsko klubsko ligo prvakov, si močno želi (vsa)j še odličja s svetovnega prvenstva.

Evropsko prvenstvo v Srbiji je bila dobra napoved za četo Borisa Deniča, ki je združil izkušene in neizkušene reprezentante. Na januarskem SP bi moralo zato biti nekoliko lažje. "Reprezentanca je postavila nove temelje, zato je treba graditi le naprej. Evropsko prvenstvo se je res končalo solidno, a zmanjkalo nam je za tisto najslajše," pravi 32-letni kapetan izbrane vrste, ki se že konec tedna vrača na Poljsko v tamkajšnji klub Kielce. "Mogoče bo lažje, a verjetno bo v Španiji za vse težje, saj bodo pričakovanja višja. Vsak spodrsljaj pa bi lahko povzročil hud pritisk na posameznike in ekipo."

Vsi nasprotniki so premagljivi

Po novici o žrebu v Madridu je bil zadovoljen, saj se bo Slovenija v skupini C pomerila s Srbijo, Poljsko, Južno Korejo in Savdsko Arabijo. "Žreb je za nas kar dober. Mislim, da so vse reprezentance v naši skupini premagljive. Prvi cilj bo preboj v osmino finala, kamor moramo priti s čim boljšo igro, potem pa jo le stopnjevati," pravi kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman, ki vidi lepo priložnost, da se s soigralci prebije visoko.

"Pri sistemu na izločanje je vse odvisno od nas samih, če bomo zdržali pritisk ene tekme in njene pomembnosti, lahko upamo na vrhunski rezultat. Dejstvo pa je, da je lahko takšen sistem tudi loterija – v 60 minutah se pač zgodi marsikaj." V nadaljevanju bi Slovenijo čakale ekipe iz skupine D (Španija, Hrvaška, Madžarska, Alžirija in Egipt). Osmino finala naj bi igrali v Madridu. "Veselim se prvenstva v Španiji in upam, da stopimo še korak višje kot na evropskem prvenstvu v Srbiji."

Ne spreglejte