Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2024,
16.01

Osveženo pred

2 uri, 11 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

Tjaša Stanko Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Sobota, 28. 9. 2024, 16.01

2 uri, 11 minut

Rokomet, pripravljalna tekma

Slovenske rokometašice za zaprtimi vrati v Prelogu boljše od Hrvatic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Tjaša Stanko | Tjaša Stanko je nova kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance.  | Foto RZS

Tjaša Stanko je nova kapetanka slovenske ženske rokometne reprezentance.

Foto: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi za zaprtimi vrati v Prelogu premagala Hrvaško s 25:18 (13:11).

Prenovljena slovenska elitna izbrana vrsta - po letošnjih olimpijskih iger v Parizu so reprezentančno kariero končale Ana Gros, Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Amra Pandžić in Alja Varagić, reprezentančni status Elizabeth Omoregie pa bo znan v kratkem - je v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) v Medžimurju zanesljivo ugnala Hrvaško.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so po uvodnem zaostanku 1:3 in 2:4 prevzele vajeti igre v svoje roke in hitro povedle s 6:4, do odhoda na veliki odmor pa so si na krilih nove kapetanke Tjaše Stanko in učinkovite krožne napadalke Nataše Ljepoja dvakrat priigrale prednost treh golov (10:7, 12:9).

Slovenke so v drugi polovici tekme povečale frekvenco svojih obratov. Gostiteljice tekme so zasenčile v vseh prvinah rokometne igre in si nekajkrat priigrale prednost devetih golov, so zapisali na spletni strani Hrvaške rokometne zveze.

Pri Slovenkah je bila najbolj učinkovita Ljepoja z osmimi goli, pri gostiteljicah je enega manj dosegla Kristina Prkačin.

Slovensko žensko reprezentanco po zgodovinskem nastopu na olimpijskih igrah v Parizu, kjer je zasedla enajsto mesto, prva akcija čaka konec tega leta. Med 28. novembrom in 15. decembrom bo nastopila na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici ter na Madžarskem.

V skupinskem delu bo igrala v Innsbrucku, njene tekmice pa bodo Norveška, Avstrija in Slovaška. V glavni del tekmovanja, ki bo na Dunaju, se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine E.

Preberite še:

Tjaša Stanko
Sportal Slovenske rokometašice za zaprtimi vrati v Prelogu boljše od Hrvatic
Tjaša Stanko
Sportal Tjaša Stanko je nova kapetanka slovenske reprezentance
slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Začetek nove poti

 

Ne spreglejte