Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2015,
20.38

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
slovenska ženska rokometna reprezentanca Marta Bon

Natisni članek

Petek, 20. 3. 2015, 20.38

2 leti, 9 mesecev

Slovenke v drugo premagale Srbkinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v Vojvodini odigrala drugo prijateljsko tekmo proti Srbiji in zmagala. V prvi tekmi so bile boljše gostiteljice.

Čeravno v srbski ekipi ne manjka peripetij - tri nekdanje igralke Krima Andrea Lekić, Sanja Damjanović in Dragana Cvijić so se skupaj z vratarko Katarino Tomašević odločile, da ne bodo igrale za reprezentanco pod vodstvom selektorja Saša Boškovića - pa tega Slovenke v prvi tekmi niso izkoristile.

Slovenke so v zrenjaninski Kristalni dvorani v prvi tekmi, kjer se je zbralo kar dva tisoč gledalcev, do sredine prvega polčasa še držale korak z gostiteljicami (7:9), v nadaljevanju pa so močno popustile in si že ob odhodu na veliki odmor priigrale velik zaostanek sedmih golov (10:17). Domače so tekmo rutinirano pripeljale do zanesljive zmage.

V drugi tekmi so Slovenke odigrale bolje in zmagale s 30:28. V prvem polčasu se je na igrišču odvijal izenačen boj, v drugem pa so nadzor na igrišču prevzele slovenske rokometašice, za katero sta bili tekmi v Vojvodini zadnji resni preizkušnji pred junijskima dodatnima kvalifikacijskima tekmama s Francozinjami za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Danskem.

Izbranke Marte Bon so si odločilno prednost priigrale na polovici drugega polčasa, ko so povedle s 24:20, lepe zaloge v golih pa niso zapravile vse do konca dvoboja.

Ne spreglejte