Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
10. 3. 2016,
20.13

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

slovenska ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 10. 3. 2016, 20.13

2 leti, 6 mesecev

Slovenke slavile tako gladko kot že dolgo ne

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenske rokometašice so v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo izdatno, višje od pričakovanj, s 35:17 (18:8) premagale Makedonijo in ostajajo v igri za uvrstitev na tekmovanje.

Ženska reprezentanca se je v Mariboru predstavila v izjemni luči. Povsem je nadigrala ekipo Makedonije, dosegla prvo zmago v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo na Švedskem in ostaja v igri za uvrstitev tja. Makedonke morajo pasti še v soboto v Skopju, nato pa mora slovenska reprezentanca poskušati ukrasti kakšno točko Hrvaški in/ali Črni gori ter na prvenstvo odpotovati kot najboljša tretja ekipa iz sedmih kvalifikacijskih skupin.

Tekma se za Slovenke v simpatični dvorani Lukna pred okrog 1.100 gledalci ne bi mogla začeti bolje. Gostje so do 24. minute dosegle zgolj tri gole, Slovenke do tedaj 16. Najvišja prednost v prvem polčasu je bila celo še za gol višja. Obramba Slovenk je bila čvrsta in strnjena, protinapade so nizale enega za drugim, podobno kot gostje izgubljene žoge. Prvakinja tekme v blokih je bila Lina Krhlikar.

200. nastop in "samo" deset golov prednosti

Sergeja Stefanišin, tokratna slavljenka z 200. nastopom za reprezentanco, je bila zanesljiva v vratih. Njena kolegica na drugi strani pa je prvo žogo obranila šele malo pred koncem prvega polčasa. Barbara Lazović, Tamara Mavsar in Neli Irman so v prvem polčasu skupaj dosegle štirinajst golov, in to brez zgrešenega strela.

Rezervistke na igrišču že v prvem polčasu

Na razliko "samo" desetih golov so se Makedonke uspele vrniti, potem ko je Uroš Bregar že zamenjal udarno garnituro. Prisrčno je bila pozdravljen tudi najstnica, hči mariborskega kluba Tjaša Stanko.

Gostje so v drugem delu nekoliko omilile prednost, večji je bil tudi učinek vratarke Mateje Serafimovske, a z lobom Alje Koren so Slovenke spet postavile najvišjo znamko, kar zadeva prednost. Bilo je 27:12.

Vodile že za 19

Tu pa še ni bilo konec vzpona. Prednost je poskočila celo na 19 golov. Predstavila se je tudi debitantka Lea Krajnc, ki je krstni nastop začinila s privlačnima zadetkoma. Da bo na njej slonela slovenska prihodnost, je spet potrdila Tjaša Stanko.

Miša Marinček pa je z osmimi obrambami v drugem delu še nadgradila učinek Stefanišinove. Vsota vsega je bila zmaga s kar 35:17, kakršne že dolgo ne pomnimo.

Ne spreglejte