Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
10. 1. 2013,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Borut Mačkovšek slovenska rokometna reprezentanca

Četrtek, 10. 1. 2013, 7.51

8 let

Slovenija ima najvišja leva zunanja SP: skupaj 412 cm

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kot zadnji potnik na svetovno prvenstvo v Španiji se je slovenski rokometni reprezentanci pridružil Borut Mačkovšek, po uradnih podatkih 204 centimetre visoki levi zunanji.

Izolčan, ki nastopa za Celje Pivovarno Laško, se je pridružil Nenadu Bilbiji, ki ima še štiri centimetre več. Z njima pa bo imel Boris Denič na levem zunanjem najvišji dvojec levih zunanjih na svetovnem prvenstvu. Tako visoke popotnice na veliko tekmovanje ni odpeljala še nobena ekspedicija v slovenski zgodovini. Bilbija in Mačkovšek bosta gotovo blagodejno vplivala na strelski učinek Slovenije, kar bo posledično odpiralo tudi več prostora za druge igralce.

''Gotovo sem zadovoljen. Sprostilo se je še eno mesto, ker se je David Špiler poškodoval. Ampak poškodbe so pač sestavni del športa. Skušal ga bom nadomestiti čim bolje. Čeprav sem nekako zadnji dan izvedel, da grem, sem vseeno zelo vesel. Mogoče bo nekaj manj strahu, vseeno pa me preveva neka pozitivna nervoza, trema, ker vem, da sem zraven. Upam, da bom dobil priložnost in se izkazal,'' je na zadnjem druženju z novinarji dejal 20-letni Mačkovšek, ki je sicer večino pripravljalnega obdobja preživel z mladinsko reprezentanco, s katero se je prek kvalifikacij – tam je bil najboljši slovenski strelec – zavihtel na svetovno prvenstvo.

Primorski velikan priznava, da je glede v uigranosti v določenem zaostanku za soigralci. ''Na kvalifikacijah za EP in na pripravljalnem turnirju Danskem me ni bilo zraven. V mladinski reprezentanci je čisto drugačna kombinatorika, čeprav so nekatere akcije podobne kot v članski reprezentanci ali v klubu, le da se drugače imenujejo. Malo sem še 'zadaj', ampak imamo še nekaj časa, tudi v Španiji še kak trening pred tekmo, tako da se bom moral zbrati, biti osredotočen morda malo več na igro v napadu, da bom prišel v stik z vsemi ostalimi,'' ni pretirano v skrbeh Mačkovšek, ki ga s Slovenci prva tekma čaka v soboto, ko bo tekemc Savdska Arabija.

Ne spreglejte