Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
11. 1. 2017,
20.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Miha Zarabec Veselin Vujović svetovno prvenstvo

Sreda, 11. 1. 2017, 20.22

6 let, 6 mesecev

Rokometaši spoznali dvorano v Metzu

Slovenci prvič trenirali, uvod prvenstva brez organizatorja igre #video #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Slovenija rokomet trening | Foto Grega Wernig / Ekipa

Foto: Grega Wernig / Ekipa

Angola, tretja afriška reprezentanca, je prvi slovenski tekmec na svetovnem prvenstvu v Franciji. V reprezentanci je čutiti sproščenost. Miha Zarabec še vedno vadi po posebnem programu in ne bo igral. Debi na velikem tekmovanju bo dočakal Urh Kastelic.

Od našega poročevalca iz Metza | Foto: Angola, morda najšibkejša reprezentanca prvenstva, je prvi tekmec Slovencev na svetovnem prvenstvu v Metzu. Resda so Angolci v bitki za tretje mesto na afriškem prvenstvu premagali Alžirijo, vendar bi bilo kakršnokoli presenečenje enako senzaciji.

Preberite še:

Miha Zarabec še vadi po posebnem programu. | Foto: Vid Ponikvar Miha Zarabec še vadi po posebnem programu. Foto: Vid Ponikvar Miha Zarabec na tribuni, Urh Kastelic v vratih

Tekma se začne v četrtek ob 14. uri, zato so imeli Slovenci v dvorani Arenes de Metz le en trening, dopoldanskega ne bo. Na njem so za začetek odigrali posebno igrico z manjšimi žogami.

Sodeloval ni Miha Zarabec, ki po poškodbi na petkovi tekmi s Francijo še vedno vadi po posebnem programu. Proti Afričanom ne bo v ekipi.

Urh Kastelic bo doživel debi na velikem tekmovanju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Urh Kastelic bo doživel debi na velikem tekmovanju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Zato pa bo v ekipi 20-letni vratar Urh Kastelic, vratar Maribora, ki je debitiral šele decembra na tekmi s Savdsko Arabijo. Na takšno potezo je Vujović sicer že namignil pred odhodom v Francijo. Na tribuni bo Zarabcu za zdaj družbo delal Urban Lesjak.

"Prva tekma je najtežja in mi si ne smemo dopustiti, da na tej tekmi karkoli postavimo pod vprašaj. Vsi od kapetana do najmlajšega igralca ter mi iz strokovnega štaba se moramo jutri maksimalno pripraviti," pred srečanjem pravi Veselin Vujović.

Trening Slovencev in misli prvega vratarja Matevža Skoka:

Naslednji so Islandci

Po tej tekmi za Slovence sledi še nadaljevanje programa v skupini B z Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo. Noben nasprotnik, s katerim je Angola igrala pripravljalne tekme, ni tako kakovosten, da bi lahko realno ocenil njihovo moč. "Imajo veliko tehničnih pomanjkljivosti, a tudi veliko željo, borbenost in fanatizem, česar ne smemo podceniti," je še dejal Vujović. Iz vsake skupine v osmino finala napredujejo po štiri reprezentance.

Ko smo opazovali angolski trening, se njihovi igralci niso zdeli nič posebnega, a so po drugi strani povsem neobremenjeni. Previdnost nikdar ni odveč.

Ne spreglejte