Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
7. 11. 2014,
10.44

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

francosko prvenstvo Dragan Gajić Vid Kavtičnik Miha Žvižej Gorazd Škof Aljoša Rezar

Petek, 7. 11. 2014, 10.44

4 leta, 2 meseca

Slovenci okupirali tekmo zvezd v Franciji

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar pet Slovencev bo konec decembra zaigralo na tekmi zvezd (Hand Star Game) francoskega rokometnega prvenstva, ko se bodo domačini pomerili s prišleki.

Da so Slovenci v Franciji rokometaši z dodano vrednostjo in visoko cenjeni, niso le prazne besede. Vse bolj vzpenjajoče se visokoproračunsko prvenstvo je povabilo toliko Slovencev kot še nikoli, deset. Od tega jih je več kot polovica v top klubih z vrha lestvice. Še zdaleč niso stranski igralci, ampak lahko praktično tedensko spremljamo številke in posnetke, ki pričajo, da so slovenski legionarji večinoma med najpomembnejšimi igralci svojih ekip.

To je potrdil tudi izbor za tekmo zvezd francoske lige, tako imenovano Hand Star Game. Selekcija Francozov se bo 20. decembra v Montpellierju na revijalnem obračunu pomerila s Francozi. V ekipi tujcev bo nastopilo kar pet Slovencev, od tega štirje v prvi postavi, ki so jo določili predstavniki medijev. V vratih bosta Gorazd Škof in njegova rezerva Aljoša Rezar, desni zunanji bo Vid Kavtičnik, še malce bolj desno od njega bo igral Dragan Gajić, na črti pa bo Miha Žvižej.

Gajo je bil v igri za kapetana

"Že lanska prireditev v Parizu je bila speljana na vrhunski ravni, letos pa so v ligi šli še korak naprej s takšnimi in drugačnimi presenečenji tako za gledalce kot za igralce. Lanska tekma je za moj okus trajala malo predolgo, upam, da bodo letos ta igralni čas malo zmanjšali in povečali čas za gledalce, namenjen presenečenjem in igram. V sami tekmi je bilo kar veliko spektakularnih potez, od 'cepelinov' do zavrtinčenih žog, vsega, kar pač rokomet ponuja," se je iz prizorišča tokratne tekme zvezd oglasil Gajić, prav gotovo eden najbolj prepoznavnih obrazov LNH-ja, kot se glasi krajšava za francosko prvenstvo.

"Letos sem bil, tako kot lani, tudi v igri za kapetana, vendar pa je po glasovanju prek interneta spet zmagal Danec Mikkel Hansen, ki letos spet igra na vrhunski ravni. Veseli dejstvo, da smo v začetni postavi tekme kar štirje Slovenci! Čestitke Mihi, Gorazdu, Vidu in tudi Aljoši Rezarju, ki se je po zaslugi super prvega dela sezone uvrstil na tekmo," je učinkovitega slovenskega prodora na Francosko vesel prvi strelec lanskega prvenstva.

Ne spreglejte